Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Wacker Neuson investoi Kiinaan

Saksalainen Wacker Neuson Group rakentaa uuden tehtaan Kiinaan. Tavoitteena on valmistaa koneita Kiinan lisäksi myös muille Aasian markkinoille.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Wacker Neuson Group on myynyt maarakennuskalustoa Kiinassa jo yli 20 vuotta. Vuonna 2015 yhtiö laajensi alueen tuotevalikoimaansa myös pieneen kalustoon. Wacker Neusonin uusi tehdas tulee alussa keskittymään pieniin kaivukoneisiin, jotka ovat räätälöity paikallisille markkinoille. Myöhemmin tuotanto tulee koskemaan myös muita tuoteryhmiä. Ensimmäisen koneen on tarkoitus valmistua vuoden 2018 alkupuoliskolla.

Uusi tehdas rakennetaan lähelle Shanghaita. Tuotantotilojen lisäksi alueella tullaan panostamaan tuotekehitykseen, huoltoon ja koulutukseen. Kokonaispinta-ala on yli neljä hehtaaria. Alkuvaiheissa tuotanto keskittyy Kiinan markkinoille, mutta myöhemmin koneita on tarkoitus valmistaa myös muualle Aasiaan.

Investoinnin taustalla on Kiinan tarve parantaa infrastruktuuriaan, mikä tarkoittaa teiden modernisointia ja rautatieverkon parantamista. Kiinan markkinoilla onkin kasvava tarve tehokkaammalle pienelle maarakennuskalustolle, joka luo uusia mahdollisuuksia myös Wacker Neuson Groupille. Investoinnin myötä yhtiö tavoittelee kasvua ja vahvempaa markkinaosuutta koko Aasian ja Tyynenmeren alueella.