Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Uusi puimurimerkki Suomeen – Rostselmash-puimureiden maahantuonti alkaa

Vihtiläinen Heftway Oy on aloittanut venäläisten Rostselmash-puimureiden maahantuonnin. Alkuun tarjolla on kaksi puimurimallia.
Kuva: Tapio Vesterinen

Venäjän suurimman puimurivalmistajan Rostselmashin mallivalikoima kattaa puimurit 4 m leikkuuleveyksistä ja noin 175 hevosvoiman moottoritehoista aina 9 m pöydän ja yli 500 hevosvoiman sylinteripuimuriin.

Rostselmash on valmistanut puimureita jo yli 90 vuoden ajan. Puimurit valmistetaan Venäjällä omilla tehtailla, voimansiirron komponentit ja moottorit ostetaan ulkopuolelta, mutta esimerkiksi ohjaamot, puintikoneiston osat ja leikkuupöydät valmistetaan merkin omilla tehtailla.

"Rostselmashin puimurit on tehty rankkoihin olosuhteisiin ja niiden vahvuutena pitäisin puintikoneiston tehokkuutta suhteessa puimurin kokoon. Erottelupinta-ala on markkinoiden kärkeä kaikissa puimurimalleissa", toimitusjohtaja Miska Ullvén Heftway Oy:ltä kertoo.

Tuontiohjelmaan kuuluu aluksi kaksi mallia, nelikohliminen 4 tai 5 m pöydällä ja 173 hv Cummins-moottorilla varustettu Nova 330 ja kuudella kohlimella, 7 tai 9 m pöydällä ja 355-hevosvoimaisella Cummins-moottorilla varustettu RSM 161.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hinnoiltaan puimureiden pitäisi olla kokoluokassaan kilpailukykyisiä, sillä Nova 330 -mallin verottomat hinnat alkavat noin 85 000 eurosta, RSM 161 -mallin veroton alkaen-hinta on noin 190 000 euroa.