Moottorityökoneiden rekisteröinneissä lievää kasvua vuonna 2022 – Ponsse jatkaa ykkösenä

Moottorityökoneet kattavat traktoreiksi rekisteröityjä koneita lukuunottamatta kaikki kilvelliset työkoneet mukaan lukien mm. ruohonleikkurit. Ensirekisteröinnin kasvoivat hieman vuonna 2022.
Työkoneiden ensirekisteröinnit kasvoivat 1,9%.
Työkoneiden ensirekisteröinnit kasvoivat 1,9%.  Kuva: Seppo Pentti
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Liikenne- ja viestintävirasto on julkaissut tilaston viime vuoden moottorityökoneiden ensirekisteröinneistä. Kokonaisuutena kasvua oli 1,9 % verrattuna vuoteen 2021 – tätä voi pitää hieman yllättävänä, sillä komponenttipula ja talouden epävarmuus ovat aiheuttaneet pitkien toimitusaikojen lisäksi myös hankintapäätösten lykkäämistä.

Edellisvuosien tapaan eniten rekisteröity tuotemerkki oli Ponsse, joita lyötiin kilpiin 253 kappaletta. Suosituimmaksi malliksi ilmenee Buffalo 8W, joita rekisteröitiin 54 kappaletta. Edellisvuoteen verrattuna Ponssen rekisteröinnit kasvoivat 13,5 %.

Todella merkittävän hyppäyksen rekisteröinneissä koki JCB, jota lyötiin leimoihin peräti 52,8 % edellisvuotta enemmän. Kokonaismäärä oli 217 kappaletta. Tämä on merkittävää, sillä perinteisesti tätä maarakennussektoria on hallinnut Volvo, joka tällä kertaa joutui tyytymään 186 koneeseen. Pudotusta edellisvuoteen tapahtui 4,6 %.

Myös Kramer jatkaa vahvaa tulostaan. 198 rekisteröityä konetta, joka tarkoittaa 25,3 % kasvua. Merkin osalta on myös huomioitava, että osa malleista rekisteröidään traktoreiksi, joten ne eivät näy tässä tilastossa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kotimaisittain ilahduttavaa on Avantin jatkuva kasvu- Vuonna 2022 ensirekisteröitiin 194 kuormaajaa, mikä tarkoittaa 16,9 %:n kasvua. Tällä irtoaa tilaston neljäs sija.

Oheisessa taulukossa ovat kaikki yli 10 konetta rekisteröineet valmistajat. Lähde: Liikenne- ja viestintävirasto Traficom.