Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Logset rakensi testiajoradan Koivulahteen

Logset rakensi oman metsäolosuhteita vastaavat testiajoradan yhtiön Koivulahden metsäkonetehtaan viereen. 500 metriä pitkällä radalla testataan jokainen tehtaalta valmistuva metsäkone.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Testiajoradalla on myös erilaisia rataosuuksia, joilla koneille tehdään olosuhdetestejä. Näin parannetaan merkittäväsi konetestauksen laatua ja tehokkuutta.

”Testiajorata on aivan loistava ratkaisu. Meidän loppukatsastajat ja tuotekehitys ovat ottaneet radan innolla vastaan. Nyt saamme paremmin testattua ja säädettyä valmistuvat koneet ennen niiden luovutusta asiakkaille. Tämä tuntuu isolta harppaukselta eteenpäin”, iloitsee Logsetin tekninen johtaja Jukka Kivipelto.

Testiajoradalla on kuusi eri osuutta: suora rataosuus kiihtyvyyden, hidastuvuuden ja ajonopeuden testausta varten, mäkiosuudella testataan vetovoimaa ja kuormituksen vaihtelua rinnemaastoissa, harvestereiden kalibrointi- ja sahausalueilla kalibroidaan hakkuulaite, kuormausalue nosturitestaukseen sekä pomppurata ohjaamon jousituksen ja vakausjärjestelmän testaukseen.

Aikaisemmin Logset käytti lyhyempää testiajorataa, jonka jälkeen koneet oli vietävä metsään lopputestejä varten.