Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Helsingin MaatalousKonemessuilla paljon uutuuksia – merkittäviä innovaatioita ei kuitenkaan nähdä

Messut ovat avoinna Helsingin Messukeskuksessa torstaista lauantaihin klo 9.00 – 17.00.
Kuva: Tapio Vesterinen
Helsinki

Helsingin MaatalousKonemessut avautuivat torstaina 13.10. klo 09.00. Edellisiin Helsingin MaatalousKonemessuihin verrattuna kaikki suuret maahantuojat ovat paikalla laajalla kattauksella eli koneita on näytillä paljon.

Ensimmäinen näyttelypäivä on ollut kohtuullisen rauhallinen, tosin näyttelyala on suurempi kuin edelliskerralla, joten näyttelyvieraat jakautuvat laajalle pitkin halleja.

Näyttelyvieraiden näkökulmasta nähtävää on paljon, myös isoja koneita on useammalta merkiltä. Traktoriuutuudet kohdistuvat pääosin 200 – 300 hevosvoiman kokoluokkaan. Uutuuksina muun muassa hopeamitalilla palkittu Fendt 700 Vario Gen 7, Valtra Q -sarja ja Massey Fergusonin 8S Dyna VT. John Deerellä on näyttelyssä myös nelitelainen suurtraktori. Traktoriedustuksissa Case IH on nyt ensimmäistä kertaa NHK-Keskuksen osastolla.

Koneviesti haastattelee osastollaan koko näyttelyn ajan koneammattilaisia. Haastatteluissa käsitellään koneammattilaisten päätöksentekoon ja toimintaympäristöön liittyviä kysymyksiä. Haastattelut tulevat Koneviestin nettisivuille tilaajien nähtäville näyttelyn jälkeen.