Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Scanialta hybridimallit

Scania esittelee Hannoverin IAA-näyttelyssä uuteen kuorma-autosukupolveen perustuvat PHEV-/HEV-ajoneuvot. Autot on tarkoitettu kaupunkialueiden jakelu- ja maansiirtokuljetuksiin.

Uusien hybridikuorma-autojen voimanlähteinä ovat 130 kW:n (177 hv) sähkömoottori, joka tarjoaa 1 050 Nm:n vääntömomentin, sekä Scanian 5-sylinterinen DC09-rivimoottori, jossa voidaan käyttää HVO:ta (vetykäsiteltyä kasviöljyä) tai dieseliä. Ladattavan litiumioniakun energiakapasiteetiksi on asetettu 7,4 kWh, mikä takaa akulle pitkän käyttöiän. Täydennyslataus on mahdollinen myös kuljettajan työvuoron aikana kuorma-auton ollessa pysäköitynä lastausta, kuorman purkua tai lepotaukoa varten. 22 kW:n tehonlisäys akkuun saavutetaan normaalilla verkkovirralla noin 20 minuutissa. Sähköisen ohjaustehostimen ja sähköisen jarruilmantuoton ansiosta kuorma-autoja voidaan käyttää kokonaan sähkökäytöllä ilman polttomoottorin tukea.

PHEV:ssä ja hybridikuorma-autossa (HEV) voidaan hyödyntää Scania Zone -palvelua, joka helpottaa päästö- ja nopeusrajoitusten noudattamista saumattomasti tietyillä vyöhykkeillä. PHEV toimii 10 kilometriä kokonaan ilman pakokaasupäästöjä.

”Hybridit ovat kokonaistaloudellisuudeltaan, käytettävyysajaltaan ja kestävyydeltään huippuluokkaa nykypäivän kaupunkiajossa”, Scania Trucksin johtaja, Maria Johansson sanoo.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”HVO-polttoainetta käytettäessä hybridikuorma-auto vähentää CO2-päästöjä jopa 92 prosenttia ja mahdollistaa erinomaisen tuottavuuden kasvavilla kaupunkialueilla, joilla kuorma-auto-liikennöinnin haasteina ovat esimerkiksi turvallisuus, ympäristövaatimukset ja katujen ruuhkaisuus,” hän painottaa.

Scanian HEV-ajoneuvot ovat tilattavissa marraskuusta 2018 alkaen ja PHEV-ajoneuvot vuonna 2019.