Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Uusien traktorien myynti kasvoi

Euroopan traktorimyynnin tilastot osoittavat kasvua. Osassa maista kasvua oli kymmeniä prosentteja, osassa maista myynti väheni selvästi.
Kuva: Tapio Vesterinen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

n Euroopan Maatalouskonevalmistajien järjestö CEMA raportoi tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla rekisteröidyn 96 428 traktoria EU:n alueella. Näistä 21 285 on enintään 50 hevosvoiman (37 kW) traktoreita ja 75 143 tätä suurempia.

Edellä mainittuihin lukuihin sisältyy runsaasti traktoreita, joita ei ole tarkoitettu varsinaisiksi maataloustraktoreiksi, vaan ovat ainoastaan traktoreiksi rekisteröityjä muita koneita tai moottorikulkuneuvoja – kuten mönkijöitä tai kurottajia.

Verrattuna vuoden 2018 vastaavaan jaksoon, kasvoi uusien traktoreiden myynti noin 10 %. CEMA:n raportissa huomautetaan, että myynnin kasvu ei olisi ollut näin korkea, elleivät jälleenmyyjät vuoden 2017 lopulla olisi rekisteröineet runsaasti traktoreita varastoon. Näin vuoden 2018 ensimmäisen puoliskon luku oli normaalia alhaisempi. Syynä sanottiin olleen vuoden vaihteessa tulleet traktoreita koskevat aikaisempaa tiukemmat määräykset.

Euroopan traktorimyynti jakaantui eri maiden välillä melko epätasaisesti. Suurimmat maakohtaiset myyntimäärät olivat Saksassa ja Ranskassa, mikä sinänsä on luonnollista, kun väestömäärä huomioidaan. Muista poikkeavaa oli sen sijaan traktorimyynnin voimakas kasvu Saksassa (21 %) ja Ranskassa (47 %). Kolmanneksi suurimalla markkina-alueella Italiassa myynnin kasvu oli pieni: 6 % verrattuna edellisvuoden vastaavaan aikaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suomessa alkuvuonna rekisteröitiin traktorimönkijät mukaan lukien 5 202 traktoria, mikä oli 37 % enemmän kuin edellisvuonna samaan aikaan.