Moottorisahauksen SM-kilpailut järjestetään Metsämuseo Lustossa, 8. elokuuta

Koronavuoden kilpasahaustapahtumat ovat olleet jäissä, mutta SM-kilpailut saatiin siirrettyä myöhemmäksi. Rajoitteiden vähentyessä elokuussa, kilpasahat laulavat jälleen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vuotuinen Suomenmestaruuden ratkaisu on tapahtunut jo useamman vuoden Suomen Metsämuseo Luston kentällä Punkaharjulla. Tänä vuonna koronaviruksen aiheuttamat muutokset kansainvälisessä kilpailutoiminnassa peruuttivat Serbian MM-kilpailut. Tämä avasi Suomen kilpailutoiminnasta vastaavalle Sumoki ry:lle mahdollisuuden siirtää SM-kilpailuja myöhemmäksi.

Nyt elokuun toisena viikonloppuna, eli lauantaina 8.8. Lustossa pidettävien Teroituspäivien yhteydessä pidetäänkin tämän vuoden SM-kilpailut. Koska matkustusrajoitteet ja koronaviruksen estäminen on etusijalla, kilpailut päätettiin järjestää vain suomalaisten kilpailijoiden kesken. Aikaisempina vuosina mukana olleet virolaiskilpailijat jäivät siis pois. Mukana ovat kuitenkin viimevuosien moninkertainen mestari Jukka Perämäki, sekä monta muuta viime vuosien mitalistia. Yhtenä kilpailijana on mukaan ilmoittautunut myös naiskilpailija Marjut Laakkonen.

Kilpalut alkavat klo 9.00 Luston kenttäalueella ja niihin on vapaa pääsy. Aikaisemmista vuosista poiketen kaatotehtävä suoritetaan laserkaatona, jossa lyhyen pölkyn kaatolinjaus tarkistetaan lasersäteellä 15 metrin etäisyydeltä.