Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Hinattava välivarasto Dunstanilta

Suuressa maailmassa tarvitaan suurta kalustoa. Australialainen Dunstan valmistaa siirrettäviä, traktorin ulosottoakselilla pyöritettävällä tyhjennysruuvilla varustettuja välivarastoja. Suurimpaan malliin voidaan varastoida väliaikaisesti jopa 150 tonnia viljaa.
Kuva: Dunstan.
Kuva: Dunstan. 
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mallistossa on neljä eri mallia, kantavuutta on mallista riippuen 85–150 tonnia. Vaunujen rakenne on mitoitettu siten, että niitä voidaan siirtää kuormatilan ollessa puoliksi täynnä. Näin ollen 150t-mallia voidaan siirtää, kun säiliössä on 75 tonnia jyviä.

Valmistajan ilmoituksen mukaan vetokoneeksi riittää mallista riippuen 100–120 hevosvoimainen traktori, mikä perustunee Australian kantaviin ja tasaisiin peltoihin ja teihin. Eurooppalainen lainsäädäntö ei salli varsinkaan malliston isoimpien vaunujen käyttöä meikäläisessä tieliikenteessä, sillä isoimman vaunun leveys on kokonaista 4,5 metriä pituuden ollessa 18,5 metriä.

Vaunut on jaettu kahdeksaan eri kennoon, kuormapeitteeksi voidaan valita useita eri vaihtoehtoja, kuten rullattava pressupeite tai avattava teräskatto.