Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Laukaan Tupaswillassa perinnepäivät

Tupaswillan Perinnepäivillä on jälleen monipuolista ohjelmaa 26.–27.8. Viikonlopun aikana esillä ovat niin vanhat koneet kuin elävä kansanperinnekin.
(Kuva: Kimmo Kotta)
(Kuva: Kimmo Kotta) 

Laukaan Tupaswillan perinnepäivillä työnäytökset pyörivät kaiken aikaa. Puintipihalla on esillä puimakone, viskuumylly, silppumylly ja jauhomylly. Muita aktiviteettejä ovat mm. tervanpoltto, heinäseipään teko, tuohityöt, päreen höyläys ja pärekaton teko.

Maamoottoripihalla on käynnissä erilaisia koneita ja näyttelykentällä esillä paljon Zetoreita ja vanhoja traktoreita, maansiirtokoneita ja museoautoja sekä puolustusvoimien vanhaa kalustoa. Konemiehiä kiinnostavat varmasti myös kiihdytyskisat, jossa on mukana armeijan kalustoa ja vanhoja traktoreita.

Sunnuntaina Evakkokulkue näytelmä

Sunnuntaina Evakkokulkue-näytelmä liikkuu Tupaswillan Perinnekylän alueella ja tarjoaa äänitehosteineen unohtumattoman elämyksen. Evakkokulkue kunnioittaa karjalaisia elämänkohtaloita ja juhlistaa suomenhevosen 110-vuotista taivalta. Kulkueessa mukana sodan aikaista kalustoa ja parikymmentä suomenhevosta. Kertojana kuullaan Lottaa, joka lukee koskettavia evakkokertomuksia ja aitoja kirjeitä rintamalta. Evakkotieltä uuteen huomiseen – on osa Suomi 100 v. -ohjelmaa. Lisätietoja: www.tupaswilla.fi