Fendt-lehdistökonferenssi 13.7.2021

Agco-konserniin kuuluva Fendt järjesti jokavuotisen lehdistötilaisuutensa 13.7.2022. Agcon pääjohtaja Eric Hansotia ja Fendtin johtoporras osallistuivat tilasuuteen, joka toteutettiin osittain paikan päällä ja osittain etänä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tuote-uutuuksia esiteltiin melko niukasti, koska Agritechnican toivotaan viimeinkin toteutuvan. Maatalouskoneteollisuuden kysyntä on tällä hetkellä hyvä. Komponenttien ja raaka-aineiden saanti vaikeuttaa jonkin verran tuotantoa, mutta isoilta seisokeilta on vältytty. Työntekijämäärä on yli 6000, mikä on yli sata henkeä enemmän kuin viime vuonna.

Fendtin tavoitteena on valmistaa tänä vuonna 20 000 traktoria, mikä on huomattavasti enemmän kuin viime vuonna. Euroopan traktorimarkkinoiden odotetaan tänä vuonna olevan 180 000 luokkaa, kun viime vuoden traktorimyynti oli noin 166 000 kpl.

Agco konserni panostaa liikevaihdon kasvun lisäksi entistä enemmän kestävään ja kannattavaan maatalouteen, digitalisaatioon ja vaihtoehtoisiin energialähteisiin. Se investoi vahvasti traktoreiden lisäksi myös muihin koneisiin kuin traktoreihin ollakseen täyden valikoiman konetalo eli Full Liner.

Heinäkoneiden myynti on kasvussa ja varsinkin pyöröpaalainten kauppa on käynyt hyvin. Suuren Ideal-leikkuupuimurin avulla yhtiö on pystynyt kasvattamaan myyntiä mm. Pohjois-Amerikassa. Uusi aluevaltaus on maissin tarkkuuskylvökone, jonka myynti on ylittänyt odotukset Etelä-Amerikassa. Euroopassa sitä myydään vain Ukrainassa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Sähkön lisäksi Fendt tutkii vedyn ja uusiutuvien nestemäisten polttoaineiden käyttöä maatalouskoneiden energialähteenä. Tässä vaiheessa valmistaja ei voi sitoutua vain yhteen vaihtoehtoon, koska ajoneuvoteollisuuden tuotekehitys etenee eri tahoilla todella nopeasti.