Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ponssen pyöräalustaisiin harvestereihin tarkoitettu isoin H8-malli uudistuu.

Uudistuvaan Ponsse H8 -harvesteripäähän tulee puun paksuuden mukaan säätyviä ominaisuuksia. Kyseinen hakkuupää on kehitetty käytettäväksi järeiden metsien uudistushakkuilla.
Kuva: Ponsse Oyj
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Harvesteripäiden tuotekehitys seuraa markkinoiden tarpeita. Valmistajille kansainvälisesti tärkeitä ovat järeät mallit, koska niillä on korvattu manuaalista hakkuutyötä järeimmissä metsissä. Nyt Ponssen H8-mallia vahvistetaan ja se saa lisää ominaisuuksia. H8 sijoittuu Ponssen malliston järeämpään, H5-hakkuupäästä alkavaan, osaan.

H8 on tarkoitettu käytettävissä maksimissaan 65 senttisten runkojen käsittelyyn, maksimi kaato- ja katkaisuläpimitta on jopa 79 senttiä. Hakkuupää on kehitetty käytettäväksi Ponsse Bear- ja Ergo-harvestereissa järeiden metsien uudistushakkuilla. Malliston suuremmat versiot H8HD, H9 ja H10 on puolestaan kehitetty asennettavaksi raskaampiin tela-alustaisiin harvesterimalleihin.

Uuden mallin rakenteita on vahvistettu ja peruspaino on hieman noussut. Rungon muotoilu on sahakotelon kohdalla aiempaa avarampi, mikä mahdollistaa helpommin sellaisten runkojen käsittelyn, jossa on suuri tyvilaajentuma.

Syöttötoimintoon on tullut mukaan Active Speed -järjestelmä, jossa ohjausjärjestelmään voidaan asettaa omat syöttönopeudet eri käsittelypaksuuksille. Näin esimerkiksi paksua ja painavaa tyviosaa tai herkästi katkeavaa latvaosaa käsiteltäessä työskentely on tarkempaa.