Nissanilta sähköinen pakettiautouutuus Townstar – Nissan nimesi samalla pakettiautonsa uudelleen

Nissan on esitellyt keveiden pakettiautojen luokkaan Townstarin. Tämä e-NV200-mallin täyssähköinen seuraaja on suunniteltu edistämään siirtymää kohden päästötöntä liikennettä. Samalla Nissan uudelleennimeää pakettiautomallistonsa.
Nissan Townstar tulee tarjolle ainoastaan täyssähköisenä versiona, vaikka sen sisarmalleista löytyy myös diesel-versiot. Uutuuden lanseerausajankohta julkistetaan myöhemmin, joten hintoja ei ole vielä saatavilla.
Nissan Townstar tulee tarjolle ainoastaan täyssähköisenä versiona, vaikka sen sisarmalleista löytyy myös diesel-versiot. Uutuuden lanseerausajankohta julkistetaan myöhemmin, joten hintoja ei ole vielä saatavilla. Kuva: Nissan
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Ulkopuolta koristaa Nissanin uusi logo ensimmäisenä mallina Euroopassa. 
Ulkopuolta koristaa Nissanin uusi logo ensimmäisenä mallina Euroopassa.  Kuva: Nissan
Nissanin pakettiautomalliston nimet vaihtuvat numeraalisista perinteisiin nimiin. Uuden malliston muodostavat Interstar, Primastar ja uusin tulokas Townstar.
Nissanin pakettiautomalliston nimet vaihtuvat numeraalisista perinteisiin nimiin. Uuden malliston muodostavat Interstar, Primastar ja uusin tulokas Townstar. Kuva: Nissan

Nissan esittelee uuden sukupolven kevyiden pakettiautojen luokkaan, täysin uuden Nissan Townstarin. Tämä täysin sähköisellä voimansiirrolla varustettu hyötyajoneuvouutuus on osa Nissanin sähköisen tulevaisuuden strategiaa.

”Tiukentuneiden päästöstandardien, kaupunkien päästörajoitusten ja jatkuvasti kasvavan vastuullisten kuljetusten kysynnän ansiosta, niin suurten kuin pienten yritysten, on löydettävä tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pysyäkseen kilpailukykyisenä ja optimoidakseen toimintaansa,” Nissan Europen hyötyajoneuvojen ja yritysmyynnin myyntijohtajan Emmanuelle Serazin muistuttaa.

Malli perustuu Renault Kangooseen ja se rakennetaan Renaultin Maubeugen tehtaalla Ranskassa. Merkittävin ero lienee se, että Nissan ei tarjoa lainkaan diesel-versiota. Bensiinimoottorilla varustettua mallia ei tuoda lainkaan Suomeen

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

e-NV200-mallin korvaava Townstar on varustettu 44 kWh kapasiteetin omaavalla akkupaketilla. Tehoa on tarjolla 90 kW ja vääntöä 245 Nm verran. Latausvaihtoehtoina on joko vakiona 11 kW tai valinnaisena 22 kW lataus. Tarjolla on myös CCS-pikalataus 75 kW teholla. Toimintamatkaa luvataan noin 285 kilometriä.

Uudella logolla

Auto on rakennettu Alliance CMF-C -alustalle. Townstar on Nissanin ensimmäinen Euroopassa myyntiin tuleva malli, jota koristaa Nissanin uusi logo. Kahden eurolavan vetoisella tavaratilalla on enimmillään 3.9 kuutiota tilaa suurimman kantavuuden ollessa 800 kg. Perään voi kytkeä enintään 1500 kg jarrullisen perävaunumassan. Townstar on saatavilla joko pariovilla tai yhtenäisellä takaluukulla.

Saatavilla on paljon nykyaikaisia turva- ja avustinjärjestelmiä, kuten sivutuuliavustin ja perävaunun vakautusjärjestelmä. Nissan henkilöautomalleista tutut älykäs hätäjarrutustoiminto jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden tunnistuksella, risteysavustin, pysäköintiavustin sekä älykäs vakionopeudensäädin kuuluvat valikoimiin. Nissan tarjoaa Around View Monitorin (AVM) ensimmäistä kertaa kompaktien pakettiautojen segmenttin. Kamerajärjestelmän avulla tarjotaan kuljettajalle 360-asteen yleiskuva ajoneuvon ympäristöstä. Tämä helpottaa pysäköimistä esimerkiksi ahtaissa kaupunkiolosuhteissa. Townstarissa on myös ProPILOT-järjestelmästä, joka on suunniteltu avustamaan kuljettajaa ja tekemään ajosta turvallisempaa. ProPILOT avustaa moottoritieajossa mahdollistaen automaattisen hidastuksen ja tarvittaessa pysäytyksen edessä ajavan ajoneuvon mukaan. Lisäksi ProPILOT auttaa pitämään auton omalla kaistallaan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Liitettävyysominaisuudet, kuten E-Call, Apple CarPlay tai Android Auto sekä langaton puhelimen lataus ovat saatavilla täyssähköiseen versioon. Yhdistettävyyspalveluita asiakas pääsee käyttämään 8” kosketusnäytöltä, joka on yhteydessä 10” digitaaliseen yhdistelmämittaristoon aivan kuljettajan näkökentässä.

Nissanin hyötyajoneuvomallien omistajat hyötyvät alan johtavasta yleiseurooppalaisesta 5 vuoden tai 160 000 km:n takuusta – sekä sähköautojen kahdeksan vuoden tai 160 000 km:n akkutakuusta. Takuu tarjoaa suojan puskurista puskuriin, maalipinnan takuun, alkuperäiset osat ja lisävarusteet sekä tiepalvelun.

Nissan-pakettiautoille uudet nimet

Nissan nimeää pakettiautomallistonsa uudelleen. Suurin NV400 on jatkossa Interstar. Tonniluokan NV300 tunnetaan jatkossa Primastarina. ”Malliston uudelleenbrändäyksellä Nissan haluaa osaltaan kertoa, että olemme mukana hyötyajoneuvosektorilla nyt ja tulevaisuudessa. Tavoitteenamme on vahvistaa asemaamme Euroopan hyötyajoneuvomarkkinoilla vuoteen 2025 mennessä,” Emmanuelle Serazin painottaa.