Truck of the Year 2020 on Mercedes-Benz Actros - voittoon siivitti kuljettajaa ja ympäristöä suojaava teknologia

24 Euroopan maata edustavat raskaan ammattiliikenteen erikoistoimittajat ovat kruunanneet uuden Mercedes-Benz Actrosin Truck of the Year 2020 -palkinnolla. Actros vakuutti tuomariston kuljettajaa ja ympäristöä suojaavalla teknologiallaan.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Valinta julkistettiin Lyonissa järjestettyjen Solutrans-ammattiliikennemessujen yhteydessä, ja palkinnon otti vastaan Daimler Trucksin kehitysjohtaja Prof. Dr. Uwe Baake.

Kyseessä on jo viides kerta, kun Actros on valittu vuoden kuorma-autoksi Euroopassa. Actrosin menestystarina käynnistyi välittömästi mallin ensiesittelyn jälkeen 1997, jolloin se ylsi ensimmäistä kertaa ykkössijalle Truck of the Year -kilpailussa

Kansainvälinen Truck of the Year -tuomaristo painottaa valintaperusteissaan innovatiivista teknologiaa. Vuoden parhaan kuorma-auton vaativa titteli myönnetään ajoneuvolle, joka edistää parhaiten kuljetusalan tuotekehitystä taloudellisuus, päästöjen vähentäminen, turvallisuus, ajettavuus sekä mukavuus huomioiden.

Erityisesti Truck of the Year 2020 -tuomaristo kiitteli vuolaasti ennakoivaa PPC-vakionopeussäädintä (Predictive Powertrain Control) ja sen toimintaa mutkaisilla pää- ja runkoväylillä. Toinen erityiskiitosten aihe oli digitaalinen Multimedia-kojelauta, joka uudessa Actrosissa on korvannut aikaisemman analogisen kojelaudan.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Uuden Actrosin myötä Mercedes-Benz on tuonut teillemme ultramodernin kuorma-auton, joka tasoittaa tietä tulevaisuuden automaattiselle ajamiselle ja ammattiliikenteelle”, summasi valintaa tuomariston puheenjohtaja Gianenrico Griffini.