Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Cat aloittaa oman minikonevalmistuksen

Caterpillarin ja Wacker Neusonin kuusi vuotta kestäneen liittouman päätyttyä minikaivukoneiden suunnittelu ja valmistus siirtyy Catin Building Construction Products (PCB) -divisioonaan.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tuotannon arvioidaan käynnistyvän vuoden 2018 alussa. Caterpillarin tavoitteena on lisätä alle 3-tonnisten kaivukoneiden valmistusta omassa tuotantolaitoksessaan. Nykyisistä Wacker Neusonin tuotteista viiden mallin valmistus jatkuu vuoden 2018 puoliväliin, kahden muun vähintään vuoden 2019 loppuun, mutta tästä yritykset sopivat myöhemmin. Caterpillarin mukaan nykyisten mallien varaosien saatavuus, tekninen tuki ja tuotetakuu jatkuvat ennallaan.

Catin PCB-divisioona suunnittelee ja valmistaa rakennuskoneita, kuten kurottajia, kompakteja rakennuskoneita sekä traktorikaivinkoneita USA:ssa, Intiassa, Kiinassa, Brasiliassa ja Iso-Britanniassa. Caterpillar on investoinut PCB-divisioonan paikallisiin tehtaisiin tällä vuosikymmenellä voimakkaasti, mutta Iso-Britannian päätös irtautua EU:sta on aiheuttanut epävarmuutta ja monta kysymysmerkkiä tulevaisuuden osalta (Diesel Progress Online).