Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Suomalaista jätemuovia kaupataan Saudi-Arabiaan

Suomalaisista maatalousmuoveista tehdään pian muovipusseja Saudi-Arabiassa. Pohjanmaan Muovikierrätys Oy alkaa valmistaa uusiomuovia maatilojen muovijätteistä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pohjanmaan Muovikierrätyksen kolme rekkaa kiertävät maatiloilla hakemassa paalimuovit, auma- ja kasvihuonemuovit, suursäkit sekä apulantasäkit. Yritys hakee muovit maksutta ja lupaa maksaa maanviljelijöille 20 euroa tonnilta, mikäli muovit on hyvin lajiteltu. Tähän mennessä keräysrinkiin on ilmoittautunut jo satoja maatiloja. Yritys hakee muoveja myös muilta jätealan yrityksiltä. Muovinkeräyksessä toimii yhteistyössä 4H-järjestö.

Tuotantopäällikkö Eino Järvinen kertoo, että tavoitteena on kerätä 10 000 tonnia maatalousmuoveja vuodessa, mikä kattaa lähes kaiken Suomessa käytettävän maatalousmuovijätteen. Muovien käsittelyä varten tarvittavan laitoksen rakentaminen Lieksaan on jo käynnissä. Se pystyy käsittelemään 3 000 tonnia muovia. Laihialle on tarkoitus pystyttää kapasiteetiltaan kaksinkertainen laitos ensi vuoden alkuun mennessä. Asiakkuuden lisäksi saudit ovat mukana hankkeessa myös sijoittajina. He sijoittavat Laihian tehtaaseen miljoona euroa yhteensä noin kahden miljoonan euron kokonaisinvestoinnista.