Caterpillar uudistaa keskikokoisia pyöräkuormaimiaan – saatavana myös CVT-vaihteistolliset versiot

Caterpillarin päivitetyt pyöräkuormaajat sijoittuvat reilun 30 tonnin kokoluokkaan. Mukana on runsaasti uusia ominaisuuksia ja vaihtoehtoja.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Caterpillarin uusien 980 ja 982 pyöräkuormainten kerrotaan olevan 10 % tuottavampia edelliseen mallisarjaan verrattuna. Pidennettyjen huoltovälien ansiosta käyttökustannusten luvataan putoavan jopa 25 %. Koneiden työpainot ovat noin 30 ja 35 tonnia.

Ensimmäistä kertaa tässä kokoluokassa Catin kuormaimet on saatavana myös portaattomalla CVT-vaihteistolla varustettuina. Sisarmallit tunnistaa XE-merkinnästä. Valmistajan mukaan ratkaisu parantaa polttoainetehokkuutta jopa 35 %, sillä sama puskuvoima saavutetaan pienemmillä moottorinkierroksilla.

Uutuuksien vakiovarusteisiin kuuluu vakion Cat Payload-vaakajärjestelmä. Uusiin ominaisuuksiin lukeutuu myös kuormausavustin sekä luistonestojärjestelmä, joiden luvataan parantavan tuottavuutta 10 %.

Ohjaamo on aiempaa suurempi – esim. jalkatilaa on enemmän. Samalla myös melu-ja tärinätasojen ennakoidaan pienentyneen. Uuden kosketusnäyttöpaneelin ja hallintalaitteiden luvataan tarjoavan käyttäjäystävällisen kuljettajakokemuksen.