Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Ponsse-konserniin kuuluva Epec Oy perustaa Turkuun tuotekehitysyksikön – aiemmin vastaava perustettu Tampereelle

Ponssen metsäkoneisiin tietojärjestelmiä valmistava Epec Oy lisää tuotekehityskapasiteettiaan, perustamalla jo toisen sivutoimipisteen Seinäjoen päätoimipaikan rinnalle.
Kuva: Ponsse Oyj
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

1978 perustettu Epec Oy on yksi suomalaisen metsäkoneiden mittaus- ja ohjausjärjestelmien uranuurtajista. Vuodesta 2004 se on ollut osa Ponsse -konsernia ja toimittanut tietojärjestelmät yrityksen koneisiin. Nyt Epec yhteistyössä Ponssen kanssa perustaa Turkuun tuotekehitysyksikön, 2017 vastaava perustettiin Tampereen yliopiston Kampusalueelle, Turun tuotekehitysyksikkö aloittaa 1.2.2022.

Molempien yksiköiden ideana on tuoda työpisteet sinne, missä esimerkiksi oppilaitosyhteistyöllä saadaan osaajia palkattua paikallisesti. Uudet pisteet keskittyvät liikkuvien työkoneiden ohjelmisto- ja automaatiosuunnitteluun, avustaviin ja autonomisiin järjestelmiin sekä sähköisen voimansiirron järjestelmiin. Uuteen Turun toimipisteeseen palkataan alan osaajia noin 10 henkilöä, vuoden 2021 loppuun mennessä. "Teknologian nopea kehitys vaatii uusia osaamisia ja kyvykkyyksiä. Joustavilla ratkaisuilla varmistamme osaavan työvoiman saannin myös tulevaisuudessa", kertoo Juho Nummela, Ponsse Oyj toimitusjohtaja yhtiön tiedotteessa.