Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kobelcolta isoa rautaa

Japanilainen Kobelco uudistaa isomman pään kaivureitaan. Työpainoltaa noin 50-tonninen Kobelco SK500LC-10 on valmistajan suurin malli. Suorituskyvyn lisäksi kehitystyössä on huomioitu vihreät arvot.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kobelco täydentää kymppisarjaansa esittelemällä mallistonsa suurimman, SK500LC-10 kaivukoneen. Päästötaso 4-standardit täyttävän koneen kerrotaan yhdistävän ilmastoystävällisen teknologian ja erinomaisen suorituskyvyn.

Uutuuden voimanlähteenä toimii Hinon 271-kilowattinen moottori. Tällä hetkellä kokoluokassa vallitseva päästötaso saavutetaan hapetuskatalysaattorilla (DOC) ja SCR-järjestelmällä. Valmistajan mukaan rinnalla on myös hiukkassuodatin, joka vähentää AdBlue-nesteen kulutusta.

Arvioiden mukaan polttoaineenkulutus on vähentynyt 6 % edelliseen mallisarjaan verrattuna. Toisaalta kaivuvoimien kerrotaan parantuneen 13 %. Polttoainetehokkuuden tehostumisen syyksi mainitaan mm. aiempaa tehokkaampi hydraulinen jäähdytysjärjestelmä, jota myös ohjataan tarkemmin. Luotettavuutta parantaa puhtaammin työskentelevät suodattimet. Myös ohjaamoa ja hydrauliikkaa on uudistettu.

Koneesta on saatavana erilaisia versioita eri työkohteisiin. VLC-versiossa alavaunun leveyttä voidaan säätää minikoneiden tyyliin. Leveimmillään tarjolla vakaata työskentelyä, kun kapea raideväli helpottaa siirtämistä. Myös puomistosta ja telalapuista on tarjolla erilaisia variaatioita.