Kohler hyväksyy HVO-dieselin käytön moottoreissaan

Pienten ja keskikokoisten moottoreiden valmistaja Kohler hyväksyy HVO-dieselin käytön kaikissa sen valmistamissa dieselmoottoreissa.
HVO:ta voidaan käyttää Kohlerin ilma- ja vesijäähdytetyissä dieselmoottoreissa ilman muutoksia moottorin tai huolto-ohjelmaan.
HVO:ta voidaan käyttää Kohlerin ilma- ja vesijäähdytetyissä dieselmoottoreissa ilman muutoksia moottorin tai huolto-ohjelmaan. Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kohler Engines on sitoutunut vähentämään sen valmistamien moottorien ympäristövaikutuksia. Tämän johdosta Kohler hyväksyi EN 15940-standardin yhteensopivat HVOt sen kaikille dieselmoottoreille joko puhtaana tai sekoitettuna perinteisen dieselin kanssa. Uusiutuvan dieselin sopivuutta testattiin sekä laboratoriossa että kenttätesteissä. Testien perusteella moottorit eivät vaadi mitään muutoksia siirryttäessä uusiutuvan dieselin käyttöön.

HVO on uusiutuva parafiinipolttoaine. Se on valmistettu kasvi- tai eläinöljyistä, jotka on johdettu öljyn jäämistä. Kokonais-CO2-päästöjä voidaan vähentää suurimmillaan 90 prosenttia riippuen HVO:n tuotannossa käytetystä raaka-aineesta. Usein HVO valmistetaan jäteraaka-aineista. HVO:n rikkipitoisuus on poikkeuksellisen alhainen ja siksi sen käytöstä tulee pienemmät pakokaasupäästöt.

HVO-polttoaineella on pienempi tiheys, mikä tarkoittaa, että ruiskutettavan polttoaineen massa sykliä kohden on pienempi kuin EN590 dieselillä, mikä vähentää tehoa noin prosentin ja vääntömomenttia viitisen prosenttia. Tämä vaikutus on osittain kompensoitu korkeammalla setaaniluvulla (75 HVO:lle vs. 51 EN590 Dieselille), millä on vaikutusta parempaan palamiseen.