Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Suzuki Jimny uudistuu

Legendaarinen pikkumaasturi, Suzuki Jimny uudistuu. Tärkeät asiat pysyvät kuitenkin ennallaan, sillä Jimny on edelleen aito maasturi jossa on tikapuurunko ja alennusvaihteisto.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Jimnyn juuret ulottuvat vuoteen 1970, jolloin Suzuki esitteli ensimmäisen maasturinsa japanilaiseen kei-luokkaan. Vuonna 1981 esiteltiin toisen sukupolven Jimny sekä kookkaampi, vientiin tarkoitettu malli. Suomeen sitä tuotiin SJ410 -nimisenä. Kolmannen sukupolven malli esiteltiin 1998, jolloin mm. akseliväli piteni, saataville tuli automaattivaihteisto ja muotoilu pyöristyi.

Nyt on neljännen sukupolven vuoro. Muotoilussa on palattu askel taaksepäin kulmikkaampaan tyyliin. Saatavilla on kolme kaksväriyhdistelmää, jossa on musta katto ja viisi muuta ulkoväriä. Kojelaudan keskelle on tullut muista Suzuki-malleista tuttu tietoviihdejärjestelmän kosketusnäyttö.

Jimnyn kori on kiinnitetty erilliselle tikapuurungolle. Taka-akseli on jäykkä ja tuettu kahdella pitkittäistangolla sekä Panhard-tangolla. Voimansiirrossa on kytkettävä neliveto ja alennusvaihteisto.

 

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY