MB Actros tukee kuljettajan ajamista

Mercedes-Benzin raskaan kuorma-automalliston Actros on yksi Hannoverissa 20. syyskuuta käynnistyvän IAA-hyötyajoneuvonäyttelyn uutuuksista. Mercedes-Benz tuo Actrosissa sarjatuotantoon mm. uuden puoliautomaattisen Active Drive Assist -ajoavustimen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Active Drive Assist -ajoavustin tukee kuljettajan ajamista sekä lisää mukavuutta ja turvallisuutta. Kamera- ja tutkaperusteinen järjestelmä osaa jarruttaa ja kiihdyttää sekä säilyttää etäisyyden edellä ajavaan ajoneuvoon. Active Drive Assist myös ohjaa autoa, pitää sen omalla ajokaistalla ja puuttuu kaistalta pois ajautumiseen vastaohjausliikkeellä. Active Drive Assist toimii Actrosissa kaikilla nopeusalueilla, ei vain tietyissä nopeuksissa. Tässä suhteessa ensimmäinen vastaava järjestelmä sarjatuotantomallisessa kuorma-autossa.

Actrosin polttoainetalotta on parannettu aikaisempiin mallisukupolviin verrattuna. Valmistajan mukaan uusi Actros kuluttaa moottoritieajoissa jopa 3 ja maantieajossa jopa 5 prosenttia aikaisempaa vähemmän polttoainetta.

Älykäs ja ennakoiva PPC-vakionopeusavustin (Predictive Powertrain Control) toimii entistä tehokkaammin. Avustinta voi käyttää nyt myös maaseututeillä parantuneen karttamateriaalin ansiosta. Lisäksi taka-akselin välityssuhdetta on pienennetty polttoaineen säästämiseksi aikaisemmasta 2.533:sta nykyiseen 2.412:een.