Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Elholta uusi, pienempi Scorpio-kivenkeräyskone

Elho esittelee Scorpio-kivenkeräyskoneesta uuden mallin, jossa malliston perinteiset hominaisuudet ovat nyt entistä tiiviimmässä paketissa. Scorpio 430 soveltuu myös pienemmille traktoreille.
Elho Scorpio 430 soveltuu myös pienemmille traktoreille.
Elho Scorpio 430 soveltuu myös pienemmille traktoreille.  Kuva: Arto Turpeinen

Tiedotteen mukaan Elhon Scorpio-kivenkeräyskoneiden hydraulinen veto on joustava, varmatoiminen ja mahdollistaa esimerkiksi koneen peruuttamisen. Hardox 500 -teräksestä valmistuvat piikit ovat kestävämpiä kuin perinteiset jousipiikit. Noukin pyörii 80 r/min-nopeudella ja karhottimet 125 kierrosta minuutissa. Kivisäiliön osat on pultattu ja ne on helppo vaihtaa tarvittaessa.

”Uusi, pienempi Scorpio 430 on huomattavasti edullisempi kuin Scorpio 550 tai 710. Työleveys on 4,3 metriä, mutta pienessäkin koneessa on samat perusominaisuudet kuin isommissa. Lisävarusteena saa esimerkiksi työsyvyyden automaattisen säädön”, kertoo tuotekehityspäällikkö Johan Löfbacka.

Scorpio 430:a voi käyttää myös pienemmällä ja vanhemmalla traktorilla kuin isompia kivenkeräyskoneita. Scorpio 430 vaatii traktorin hydrauliikalta 65 litran tuoton minuutissa. Traktorissa olisi hyvä olla neljä hydraulilohkoa, mutta kolmekin riittää, jos on valmis yhdistämään kaksi toimintoa. Uudessa Scorpio 430:ssa on yksi akseli, kun isommissa Scorpioissa käytetään teliakselistoa.

”Scorpio 430 sopii hyvin urakoitsijoille, maatiloille ja kimppakoneeksi. Edullisempi ja työleveydeltään kapeampi malli on sopiva myös silloin, kun käsiteltävää peltoalaa on vähemmän eikä työhön haluta käyttää isoa traktoria”, kertoo Löfbacka.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Uusi kivenkeräyskone nostaa 25-400 millimetrin kokoisia kiviä. Työskentelynopeus on 1–7 kilometriä tunnissa ja työsyvyys 0–7 senttimetriä. Kivisäiliön koko on 1,5–2,0 kuutiometriä ja kippauskorkeus 2,4 metriä, joka mahdollistaa kuorman tyhjentämisen suoraan peräkärryyn