Dronet avustavat riistanlaskennassa

Kuluvana kesänä tutkimuksessa testataan erityisesti dronien käyttökelpoisuutta sekä selvitetään laskijoiden tekemän poikuelaskennan ja kopterilaskennan tulosten mahdollisia eroja. Lisäksi arvioidaan dronien käyttömahdollisuuksia puutteellisesti tunnettujen lajien kuten metsähanhen runsauden ja esiintyvyyden arviointiin.
Vesilintulaskenta tehdään hankkeessa kuten perinteinen vesilintupoikueiden pistelaskenta eli laskija tähystää kiikarilla ja kaukoputkella tietyn sektorin kosteikolta. Poikueet lasketaan ensin maanpinnasta tai muulta vedenpintaa korkeammalta paikalta, kuten lintutornista. Sen jälkeen drone kuvaa saman alueen ilmasta käsin ja poikueet lasketaan kuvista.
– Dronet antavat monipuolisia ja uusia mahdollisuuksia riistaeläintutkimukseen ja seurantaan. Niiden tekniikan nopea kehitys mahdollistaa entistä pitemmät lentoajat ja siten kustannustehokkaan menetelmän. Esimerkiksi metsähanhien osalta droneista haetaan täysin uutta seurantakeinoa, kertoo tutkija Mervi Kunnasranta Lukesta.
Osaston luetuimmat
- Energiapuukaupassa hinnat nousussa 2022 – halvempaa latvusmassaa ostettiin enemmän kuin karsittua rankaa7.2.
- Sampo Rosenlew on valmistanut jo tuhat metsäkonetta – tuhannes kone lähtee työskentelemään Saksan jyrkkiin rinteisiin30.1.
- Husqvarnalta tulossa markkinoille kevyt takakahvallinen moottorisaha 540 XP mark III6.10.2022
- Uusi Mercedes-Benz eSprinter-mallisto esiteltiin – ensimmäiset autot saapuvat Suomeen tämän vuoden lopulla09:06
- Volvo tuo markkinoille aiempaa tehokkaamman biokaasua käyttävän kuorma-automalliston6.2.
- PEL-tuote ostaa merkittävän osuuden Tume-Agrista7.4.2017
- K-Maatalouden liiketoiminta ruotsalaisomistukseen11.4.2017