Maatalouskonevalmistajat Demeca ja Eko-Erotus yhteistyöhön

Maatalousteknologian ja bioenergian asiantuntijayritys Demeca Oy ja separaattorivalmistaja Eko-Erotus Oy ovat sopineet yhteistyön aloittamisesta. Demeca toimii nyt yksinoikeudella Eko-Erotus-lantaseparaattiorien jälleenmyyjänä.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Kahden kotimaisen yrityksen tiivis yhteistyö vähentää maahantuontia sekä riippuvuutta ulkomaisista toimintaketjuista. Lisäksi yritykset suunnittelevat viennin aloittamista ulkomaille.

”Olemme pitkään neuvotelleet Eko-Erotuksen kanssa tästä mahdollisuudesta lisätä molempien Avainlippu-tuotteita valmistavien yrityksien tuotantoa ja myyntiä. Koronapandemia vauhditti neuvotteluja ja kesän aikana asiaan panostettiin voimakkaasti. Halusimme yhdistää tuotteitamme kotimaiseksi kokonaisuudeksi ja vähentää riippuvuutta tuontitavarasta”, kertoo Demecan myyntijohtaja Sami Vinkki.

Lantaseparaattorien suosio nauta- ja sikataloudessa on viime vuosien aikana kasvanut voimakkaasti. Merkittävää kasvua separointiratkaisujen markkinassa on tullut kuivajakeen käytöstä nautakarjan kuivikkeena, jolla korvataan turve- ja puupohjaisia kuivikkeita.

Yhtiöiden yhteisen tiedotteen mukaan myös uusia tuotteita on tullut markkinoille.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

”Julkaisimme juuri uuden tuotteen - automaattisen Renki-kuivituslaitteen, joka on kehitetty palvelemaan separoidun kuivajakeen levittämistä eläimille kuivikkeeksi. Meillä on myös oma Kaira -lietepumppu. Nyt voimme tarjota asiakkaillemme valmista kotimaista pakettia: Kaira + Eko-Erotus + Renki, joka on täysin automaattinen kuivitusratkaisu separoidulla kuivajakeella. Kaira pumppaa lietteet, Eko-Erotus separoi ja Renki tekee levitystyön. Tämä on kokonaisuudessaan merkittävä lisätuotevalikoimaamme”, iloitsee Vinkki.

”Me pienenä yrityksenä haimme kumppania, jolla on hartioita ottaa vastuu myynnistä ja markkinoinnista. Demecan kasvua on meillä seurattu jo pitkään, ja oli luontevaa yhdistää osaamista. Laite-integraatio on testattu muutamilla asiakkailla ja olemme yhdessä säätäneet Kaira-pumpun ja Eko-Erotus separaattorin pelaamaan yhteen. Meille kotimaisuus on todella tärkeää ja halusimme kotimaisen pumpun separaattorin pariksi. Me saamme keskittyä separaattorien valmistukseen, Demeca hoitaa myynnin ja markkinoinnin sekä tarvittavat huolto- ja varaosapalvelut. Uskomme separaattorikaupan vilkastuvan tämän sopimuksen myötä voimakkaasti", kertoo Eko-Erotus Oy:n perustaja, keksijä, Matti Yli-Mannila.