Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Pieninkin Komatsu Suomessa – 825TX-kuormatraktorimallin toimitukset alkavat syksyllä

Suurten metsäkonevalmistajien kuormatraktorimallistot ovat kolmijakoisia. Pienet, keskiraskaat ja raskaat mallisarjat perustuvat kukin omaan perusrakenteeseensa. Komatsun pienin 825TX-mallikin on saapunut Suomeen ja kävi esittäytymässä Pirkkalassa.
Kuva: Tommi Hakala
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Samalla kun monialakonserni Komatsu täyttää 100 vuotta, tulee sen metsäkonetoiminnan perustaneen Valmetin metsäkonevalmistuksen alkamisesta kuluneeksi 60 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi valmistuu uusi metsäkonetehdas Uumajan lähistölle ja metsäkonemallisto laajentuu maailmanmarkkinoiden tarpeiden mukaiseksi. Komatsu Forest Oy:n tiloissa Pirkkalassa esiteltiin 13.5.2021 rajatulle yleisölle kuormatraktorimalliston molemmat ääripäät: suurin Komatsu 895 ja pienin 825TX.

Ensi kertaa Suomessa esiintynyt 825TX julkaistiin vuoden 2020 lopulla. Sen valmistus alkaa tämän vuoden aikana ja toimitukset myöhemmin syksyllä. Malli palauttaa Komatsun mukaan pienemmän keskikokoluokan kuormatraktorimarkkinoiden pienempien metsäkoneiden kilpailuun. Vaikka 825TX on hyvin lähellä pykälän suurempaa 835TX-mallia, on koneessa esimerkiksi teleissä painon säästämiseksi erilaiset voimansiirron komponentit. Koneviesti palaa uutuuteen tarkemman malliesittelyn tiimoilta loppukesästä.