Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Rakentamiselle ennustetaan hyvää pöhinää – vuokraustoiminta kasvussa

Kasvukäyrällä - Teknisen Kaupan Liiton rakennuskonejaosto ja Forecon Oy julkaisivat puolivuosittaisen markkina- ja suhdannekatsauksensa sekä markkinaennusteen vuodelle.
Kuva: Arto Turpeinen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Talouden kasvunäkymät ovat edelleen hyvät maailmanlaajuisesti. Inflaation vauhdittuminen, tuotannon pullonkaulat tai koronatartuntojen kiihtyminen eivät ole toistaiseksi näkyneet talousennusteissa.

Ennusteiden mukaan rakentaminen kasvaa sekä kuluvana että ensi vuonna. Rakennuskonevuokrauksen määrä kasvoi vuonna 2020 noin kolme prosenttia. Tälle vuodelle ennuste on kaksi prosenttia.

Tulevana vuonna rakentamisen painottuu paljon vuokrakoneita käyttävään toimitilarakentamiseen, mikä kiihdyttää vuokramarkkinoiden määrän peräti kuuden prosentin kasvuun ensi vuonna.

Valtavat elvytystoimet ja nollakorot maailmalla ovat vauhdittaneet taloutta. Inflaation kiihtyminen sekä tuotteiden saatavuusongelmat ovat jatkuneet kesän jälkeen, mutta toistaiseksi ne eivät ole näkyneet aiempaa hitaampina talouskasvuennusteina.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Infrarakentamisen määrä pysyy korkealla, mutta vähenee hieman sekä kuluvana että ensi vuonna. Suurten kaupunkien liikenneinfrahankkeiden määrä on korkea.