Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

G-sarjan toimitukset alkaneet

Ensimmäinen sarjatuotannosta valmistunut John Deere 1910G toimitettiin Stora Enso Timber AB:lle Hälleforsiin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Keski- ja Pohjois-Ruotsissa olosuhteet sopivat suurille kuormatraktoreille. John Deere 1910G:n edeltäjä, JD 1910E, onkin myynyt Ruotsissa hyvin. Nyt Ruotsiin toimitettu 1910G on John Deere -kuormatraktoreiden suurin malli, joka on suunniteltu kuljettamaan raskaita kuormia pitkiä matkoja.

1910G-kuormatraktorissa on 9,0-litrainen Final Tier 4/vaihe IV -päästövaatimukset täyttävä JohnDeere Powertech -moottori. Sen avulla 1910G:n polttoaineenkulutus on pystytty pitämään edeltävän mallin tasolla samalla, kun moottorin tehoa on kasvatettu 7,5 prosenttia (200 kW) ja vääntömomenttia 21 prosenttia (1 315 Nm).

John Deere 1910G:ssa on uudistettu myös hydrauliikkaa, automatiikkaa ja eturunkoa. Ajohydrauliikkaa ja kapasiteettia on lisätty, ja vetovoimaa on 230 kN eli 4,5 prosenttia enemmän kuin ennen. TimberMatic F-16 -ohjausjärjestelmä on kehitetty entistä tehokkaammaksi. Rakenteellisten uudistusten, kuten kevyemmän pohjapanssarin ansiosta myös huollon luvataan hoituvan entistä helpommin.

JD :n metsäkonemalleista löydät tietoa myös Koneviestin sähköisestä arkistosta: www.koneviesti.fi -> hakusana Eestä Geehen.