Claasin liikevaihto ja tulos pysyivät vakaina

Claas-konsernin liikevaihto ja tulos kehittyivät syyskuussa päättyneellä tilikaudella vakaasti, laskevista kokonaismarkkinoista huolimatta.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yrityksen liikevaihto, 3,83 miljardia euroa, oli hieman edellisvuotta korkeampi. Tulos ennen veroja, 158 miljoonaa euroa, parani sekin hitusen viime vuodesta. Taseessa oleva oma pääoma vahvistui 1,18 miljardista 1,23 miljardiin euroon.

Konserni kykeni vahvistamaan johtoasemaansa Euroopassa, liikevaihdon kehitys Pohjois- ja Etelä-Amerikassa oli positiivista, Itä-Euroopassa liikevaihto sen sijaan aleni. Aasian markkinoista Intian kasvu jatkui, Kiinassa maissinkorjuukoneiden kysyntä vaimeni.

Claasin investoinnit keskittyivät Venäjälle, Ranskaan ja Saksaan. Etelä-Venäjän Krasnodarissa otettiin lokakuussa käyttöön Claasin mukaan Euroopan modernein maatalouskonetehdas. Vähän sen jälkeen julkistettiin Claasin ja Venäjän Federaation aiesopimus, jonka tavoitteena on suoda Claasille venäläisen valmistajan status.

Ranskan Trangén testauskeskuksessa otettiin käyttöön kaksi uutta koetusasemaa. Niillä voidaan simuloida traktorin koko elinkaari neljässä viikossa. Saksan Hammissa sijaitsevaa keskusvaraosavaraston tekniikkaa modernisoitiin, jotta se pystyy vastaamaan maailmanlaajuisen varaosahuollon vaatimuksiin optimaalisesti. Lisäksi investoitiin maailmanlaajuisen myynti- ja kauppiasverkoston laajentamiseen sekä prosessien digitalisointiin. Tuotekehitysinvestointien arvo oli 203 miljoonaa euroa. Ne käytettiin sekä uusien palveluiden että sadonkorjuukoneiden ja traktoreiden kehitystyöhön.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Claas arvioi maatalouskoneiden myynnin olevan edelleen laskusuunnassa. Maataloustulon negatiivinen kehitys ja kehittyvien maiden poliittiset ja taloudelliset kriisit vähentävät maatalouskoneiden kysyntää.