Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Zoomlion sai rahoituksen Terex-kauppaan

Zoomlion kertoo jatkavansa pyrkimyksiään ostaa Terex Corporation 30 dollarin osakekohtaisella tarjouksellaan. Se on yli 40 prosenttia korkeampi kuin Terexin tarjousta edeltäneen päivän osakekurssi, joka oli 21,22 US dollaria.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Zoomlionilla, eli Zoomlion Heavy Industry Science and Technology Co. Ltd.:llä, on nyt yrityskauppaan valmis rahoitussuunnitelma: 40 prosenttia kauppahinnasta maksetaan käteisellä, 60 prosenttia pankkilainalla. Yritys kertoo saaneensa keskeisiltä pankeilta tuen.

Zoomlionin mukaan ehdotettu kauppa tarjoaisi molemmille yhtiöille strategisia etuja. Terexin markkinat ovat USA:ssa ja Euroopassa, Zoomlionin Kiinassa, ja yritysten tuotteet täydentävät toisiaan. Sulautumisesta syntyvä yritys toimisi globaalisti. Terexillä on edistyksellistä teknologiaa, Zoomlionilla puolestaan runsaasti vapaata, edullista tuotantokapasiteettia.

Kiinalaisvalmistaja uskoo oman ja Terexin yrityskulttuurin samanlaisuuteen, molemmissa on osaava johto, johon oman erityisvahvuutensa toisi Terexin kansainvälinen johtajisto.

Konecranesin viimeisin kommentti on päivätty 26.1.2016. Sen mukaan yhtiön hallitus tavoittelee edelleen tasavertaista yhdistymistä Terexin kanssa suunnitellusti.