Ketterä kuormainkone uudistuu – Massey Ferguson esitteli uudet luiskanokkaiset 5S-mallit

Massey Ferguson esitteli uudistetun 105–145 hevosvoimaisten traktoreidensa mallistoa korvaamalla aiemman 5700 S -sarjan uusilla MF 5S -malleilla. Ulkonäön lisäksi myös tekniikka uudistuu, mutta muutokset ovat kuitenkin maltillisempia kuin kesällä esitellyssä 8S-sarjassa.
Mallisto on laaja; viidestä eri mallista pienitehoisin on 105-hevosvoimainen ja tehokkain 145-hevosvoimainen.
Mallisto on laaja; viidestä eri mallista pienitehoisin on 105-hevosvoimainen ja tehokkain 145-hevosvoimainen. Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
Merkille ominainen, vuonna 1993 esitelty luiskanokka kuuluu edelleen myös 5S:n varustukseen. Muotoilu parantaa olennaisesti näkyvyyttä kuormaintöissä.
Merkille ominainen, vuonna 1993 esitelty luiskanokka kuuluu edelleen myös 5S:n varustukseen. Muotoilu parantaa olennaisesti näkyvyyttä kuormaintöissä. Kuva: Valmistaja
Kuvien perusteella 5S:n ohjaamossa ei ole tapahtunut yhtä perusteellista uudistusta kuin esimerkiksi 8S:n tapauksessa.
Kuvien perusteella 5S:n ohjaamossa ei ole tapahtunut yhtä perusteellista uudistusta kuin esimerkiksi 8S:n tapauksessa. Kuva: Valmistaja

MF 5S -sarjaan kuuluu 5 eri mallia, joista on saatavissa tuttuun tapaan kolme eri varustetasoa. Valmistajan mukaan moottorin jäähdytysilman virtausta on tehostettu 8S-mallin tavoin. 4,4-litrainen Agco Power -moottori täyttää tason 5 päästövaatimukset. Nokkapelti laskee aikaisempien aikaisempien mallien tavoin jyrkästi, sillä pakokaasujen käsittelylaitteisto on integroitu pakoputkistoon.

Ohjaamon Visio Roof -kattoikkuna parantaa merkittävästi MF 5S -mallisto soveltuvuutta kuormainkäyttöön. Uusittu Multi Pad -ajovipu ja osa hallintalaitteista on sijoitettu uuteen kyynärnojaan. Ajosuuntaa voidaan vaihtaa myös kuormaimen vivusta.

Valinnaisena saatavan säätyvätilavuuksisen pumpun tuotto on 110 l/min. Nostolaitteen teho on 7 % suurempi kuin 5700-malleissa. Aiempaa pienempi kääntösade ja nopeutettu ohjaus (ratin kierrosten määrä voi säätää 1-4) ovat kuormainkäytössä käteviä ominaisuuksia.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tarjolla on aikaisempien mallien tapaan Dyna 4 - ja Dyna 6 -vaihteistot. Vaihteistoon on saatavissa myös ECO-mallisto, joka laskee moottorin kierroslukua maantieajossa.

Massey Ferguson 5S -malleihin on saatavana 9 ” kosketusnäyttö. Ohjaamossa on tilaa automaattiohjauksen, päiste- ja lohkoautomaatien sekä täsmäviljelyssä tarvittavien ohjelmien käytössä tarvittavalle toiselle näytölle.