Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

70 vuotta täyttävä Valtra julkaisi uudet viidennen sukupolven A-sarjan mallit – uutuutena HiTech2-vaihteistovaihtoehto A-sarjaan

Valtran 70-vuotislehdistötilaisuuden yhteydessä julkistettiin uudet 5. sukupolven A-sarjan mallit teholuokassa 75–135 hevosvoimaa.
Valtran uusi A-sarja käsittää 7 eritehoista mallia. Uutena vaihteistovaihtoehtona esiteltiin kaksiportaisella pikavaihteella varustettu HiTech2-vaihteisto kolmesylinterisiin malleihin.
Valtran uusi A-sarja käsittää 7 eritehoista mallia. Uutena vaihteistovaihtoehtona esiteltiin kaksiportaisella pikavaihteella varustettu HiTech2-vaihteisto kolmesylinterisiin malleihin. Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Väistyvän nelossarjan A:n tavoin myös uudessa mallistossa on seitsemän eri mallia, kaikki tason 5 päästömääräykset täyttävillä 3- ja 4-sylinterisillä Agco Power -moottoreilla varustettuna. Nelisylinteristen mallien teho on kasvanut viidellä hevosvoimalla ja huoltoväli on kasvanut 600 tuntiin.

A105- ja A115-malleihin on saatavilla neliportaisella pikavaihteella ja neliportaisella aluevaihteella varustettu HiTech4-osapowershiftvaihteisto. Kolmeen pienimpään, kolmisylinterisellä moottorilla varustettuun malliin on nyt saatavilla uusi kaksiportaisella pikavaihteella ja kuudella päävaihteella varustettu HiTech2-vaihteisto.

Viidennen sukupolven A-sarjaan on tehty käyttömukavuuteen vaikuttavia muutoksia asiakaspalautteen perusteella, esimerkiksi automaattinen päävirtakatkaisija on tullut vakiovarusteeksi. Muita varusteuutuuksia ovat esimerkiksi led-takatyövalot ja kaksipiirinen hydraulinen perävaunujarruliitäntä. Myös kyynärnojassa olevien painikkeiden sijoittelua on muutettu ja lisävarusteeksi saataville tulee myös Valtra Connect -etäseuranta.

Mallistojen laajeneminen johtaa muutoksiin myös A-sarjan valmistuksessa. Jatkossa keppivaihteistolla varustettujen A-sarjan mallien valmistus kokoonpanoa myöten tapahtuu Agcon Changzhoun tehtaalla Kiinassa, Suolahti profiloituu teknisesti monimutkaisempien traktoreiden kokoonpanijana. A-sarjan HiTech4-mallien kokoonpano tehdään jatkossakin Suolahden tehtaalla. Uudet A-sarjan mallit ehtivät tuotantoon keväällä, tilauksia uutuudesta voinut tehdä 28.1.2021 alkaen.