Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Pirkanmaalle 3D-tulostuksen osaamiskeskittymä

Tampereen teknillisen yliopiston (TTY) ja Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n yhteinen älykkäiden koneiden ja valmistuksen osaamiskeskittymä SMACC aloittaa hankkeen, jonka tavoitteena on parantaa erityisesti pk-yritysten kilpailukykyä 3D-tulostuksen avulla. Hankkeen budjetti on miljoona euroa, ja sen rahoittajia ovat Pirkanmaan liitto, TTY ja VTT.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hankkeen kehityskohteina ovat erityisesti digitaalinen suunnittelu ja mallinnus, eri tulostusteknologioiden hyödyntäminen sekä yhteisölliset toimintamallit. Hankkeessa kehitetään myös SMACCin toimintaa ja luodaan pohjaa toimialan ekosysteemin kehittymiselle.

Pirkanmaalle on syntymässä vahva 3D-tulostuksen osaamiskeskittymä. Käynnistyvässä hankkeessa yhdistyvät teknologian ja liiketoiminnan kehittämisen näkökulmat. Tärkeää on myös tutkimus- ja kehitystulosten nopea saattaminen yritysten hyödynnettäväksi, kertoo erityisasiantuntija Tiina Harala Pirkanmaan liitosta.

Vaativa digitaalinen valmistus ekosysteemin lisäarvon tuottajana -hanke (Välkky) alkaa lokakuussa ja kestää vuoden 2018 loppuun saakka.

Yrityksiä kannustetaan kehitykseen

TTY:n ja VTT:n yhteinen osaamiskeskittymä SMACC tarjoaa monipuolista huippuosaamista, nopeita ratkaisuja sekä laajan yhteistyöverkoston erityisesti pk-yritysten käyttöön.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Tässäkin hankkeessa on käytössä SMACCin ketterät toimintatavat. Ne luovat pk-yrityksille aivan uudenlaisia mahdollisuuksia nostaa liiketoimintansa arvoa digitalisaation avulla. Kaikki kiinnostuneet yritykset kutsutaan hankkeeseen mukaan", toteaa liiketoiminnan kehityspäällikkö Risto Kuivanen VTT:ltä.

Hanke tarjoaa esimerkiksi työpajoja, joissa jaetaan TTY:n ja VTT:n asiantuntemusta ja alan uusinta tietoa, kertoo professori Kari T. Koskinen TTY:ltä.

Hankkeen aloitusseminaari järjestetään keskiviikkona 12.10.2016 kello 13.00 alkaen Tampereella, TTY:n Kampusareenalla.

Pertti Jalonen