Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Maitotilojen ahdinko vei 10 % Lelyn liikevaihdosta

Lypsykarjatilojen talousvaikeudet näkyivät selvästi myös Lelyn myynnissä: vuoden 2016 liikevaihto aleni 10 prosenttia 502 miljoonaan euroon.

Liikevaihdon supistumisesta huolimatta yritys kertoi myös myönteisestä kehityksestä. Uusissa myyntimaissa Turkissa, Japanissa ja Venäjällä kasvua kuvataan vakaaksi. Myös Lelyn ”Dairy XL -projektit” – yli 500 lypsylehmän tilat – ovat kehittyneet todella positiivisesti.

Kuluneen vuoden merkkitapahtumia olivat 100.000:nnen Lely Lotus -pöyhimen myynti ja Royal Reesinkille myyty Lely Turfcare -yksikkö, joka edusti Toro-golfkoneita ja TYM-pientraktoreita Tanskassa, Irlannissa ja Britanniassa. Sen liikevaihto oli noin 60 miljoonaa euroa v. 2015.

Viime vuoden aikana esiteltiin joukko uusia tuotteita, kuten Welger-paalainmallisto, Discovery-lieterobotti ja uusia ominaisuuksia T4C (Time-for Cows) karjan terveydentarkkailuohjelmistoon.

Lely-ryhmä toimii 60 maassa ja sillä on noin 2000 työntekijää. Sitä vetävän yrittäjä ja toimitusjohtaja Alexander van der Lelyn mukaan viime vuoden markkinaolot olivat vaikeat yritykselle ja sen asiakkaille. ”Olemme yhtäältä keskittyneet kustannusten hallintaan ja toisaalta pyrimme uudistumaan tehokkaammaksi, kestävämmäksi, innovatiiviseksi ja asiakaskeskeiseksi.”

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yritys odottaa maidon hinnan epävakauden jatkuvan myös alkaneen vuoden aikana, samoin markkinatilanteen epävarmuuden.