Elokuussa 2021 kilpaillaan taas Punkaharjulla moottorisahauksen Suomen mestaruudesta

Suomen moottorisahauksen kilpailutoimintaa ylläpitävälle Sumoki ry:lle on muiden tapahtumajärjestäjien tavoin koronavirus tuottanut haasteita. Normaalisti kesäkuussa pidetyt SM-kilpailut järjestetään nyt elokuussa, eli parin kuukauden siirron avulla.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vuonna 2020 kilpailut onnistuttiin järjestämään normaalisti kesäkuussa, koska silloin tilanne viruksen osalta oli vakaa. Mutta syksyn ja talven aikana yltynyt pandemia vaikutti vielä keväällä niin paljon, että organisaatio piti varmimpana ratkaisuna pitää kilpailut elokuussa. Se onnistui siksikin, että tälle vuodelle suunnitellut Serbian MM-kilpailut peruttiin. SUMOKI ry on linjannut, että valintaperusteena seuraaviin MM-kilpailuihin ovat kolme SM-kilpailua (2020, 2021 ja 2022), joista kahden parhaan tulos otetaan huomioon. Eli osallistumalla ja menestymällä 2021 ja 2022 SM-kilpailuissa on edelleen mahdollisuus lunastaa kilpailijapaikka seuraaviin MM-kilpailuihin.

Nyt 2021 SM-kilpailut järjestetään siis 7.8., perinteisesti Suomen Metsämuseo Luston kentällä. Mukaan ovat ilmoittautuneet viimeisten vuosien menestyneimmät aktiivikilpailijat. Mukana on myös moninkertainen Suomenmestari Jukka Perämäki, jonka syrjäyttämisestä ykköspallilta moni kilpailija haaveilee. Kilpailut alkavat klo 9 ja katsojille on vapaa pääsy seuraamaan kilpailun kulkua. Tämän lisäksi SUMOKI ry on mukana Ilomantsissa 14.8. järjestettävässä kilpailussa, samaan aikaan järjestettävän Karhufestivaalin kanssa. Valtaosa SM-kilpailun osallistujista on ilmoittautunut myös sinne kilpailemaan.

Samaan aikaan ovat käynnissä myös Luston Teroituspäivät, joissa kerrotaan erilaisten työkalujen teroittamisesta ja suoritetaan myös kävijöiden omien työkalujen teroituksia. Korvausta vastaan teroitetaan raivaussahoja, kirveitä, vesureita, puukkoja, saksia, puutarhasaksia, petkeleitä, kuorimarautoja, viikatteita ynnä muita tarpeellisia välineitä.