Faresinilta ensimmäinen uuden sukupolven kurottaja

Faresin on esitellyt ensimmäisen seuraavan sukupolven kurottajamallinsa – FS7.32 Compact sijoittuu nostokorkeudeltaan noin seitsemän metrin kokoluokkaan.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Faresin FS7.32 on ensimmäinen julkaistu kone valmistaja uudessa FS-mallisarjassa. Uutuuden kerrotaan olevan vastaus markkinoiden tarpeeseen, jossa korostuu kuljettajakeskeisyys ja eri järjestelmien yhdistäminen yhdeksi kokonaisuudeksi.

FS7.32:n nostokyky on 3,2 tonnia ja suurin nostokorkeus 7,1 metriä. Kääntöympyrän säteeksi ilmoitetaan 3,8 metriä, mikä valmistajan mukaan tekee koneesta ainutlaatuisen ketterän, mutta toisaalta vakaan työskenneltäessä. Saatavilla on kaksi eri hyttiversiota, joista toinen on kokonaiskorkeudeltaan ainoastaan 2,06 metriä.

Moottorivaihtoehtoja on peräti viisi eri kappaletta. Kaikissa valmistaja on Deutz – kuutiotilavuudet ovat 2,9–3,6 litraa, ja tehot 55,4–100 kilowattia. Kaikki versiot täyttävät Stage 5-päästömääräykset. Uusiin ominaisuuksiin lukeutuu mm. “AutoStop”-toiminto, joka sammuttaa moottorin kuljettajan noustessa istuimelta, mutta käynnistää sen automaattisesta kuljettajan palatessa hyttiin.

Kaikissa versioissa käytössä on hydrostaattinen Ecodrive-voimansiirto. Vaihteistoja on tarjolla kaksi kappaletta – huppunopeudet ovat joko 30- tai 40 kilometriä tunnissa. Myös tasauspyörästölle on kaksi vaihtoehtoa. Joko 45 % kitkalukko tai hydraulisesti toimivat 100 % lukko.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Räätälöitävyys ei lopu tähän, vaan myös hydrauliikalle on vaihtoehtoja – hammasrataspumppu tai säätyvätilavuuksien versio. Ölyntuotot ovat 120–180 litraa minuutissa. Toimintoja voi säätää näyttöpaneelin kautta.

Myös ohjaamo on täysin uudelleen suunniteltu. Ominaisuuksiin kuuluu mm. 7-tuumainen näyttöpaneeli, josta näkee mm. nostoparametrit. Kaikki toiminnot onkin nyt keskitetty yhteen paikkaan.

Uusi Faresin FS 7.32 Compact saa julkisen ensi esittelynsä Eima-näyttelyssä, joka järjestetään 19–23-10 Italian Bolognassa.