Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Argon tulos viime vuoden tasoa

Italialainen Argo-ryhmä – McCormick, Landini, Valpadana – selviytyi viime vuoden vaikeasta markkinatilanteesta kuivin jaloin. 461 miljoonan liikevaihto pieneni edellisvuodesta vain 4 miljoonaa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Argon tiedotteen mukaan myynti sujui parhaiten Amerikoissa, Aasiassa ja Oseaniassa. Sen valmistamien maatalouskoneiden markkinaosuus pysyi vakaana Afrikassa ja Euroopassa, Italia oli kasvumarkkina.

Liikevaihdon ja markkinaosuuden säilyttäminen kokonaismarkkinoiden laskiessa on Argon mukaan positiivinen saavutus.

Konsernin liiketulos oli 41 miljoonaa euroa, 9 prosenttia liikevaihdosta. Tulos ennen veroja aleni 25 miljoonasta 19:ään, nettotulos 16:sta 12,1 miljoonaan.

Tilikauden aikana Argo esitteli runsaasti uusia traktorimalleja, kuten Valpada 4600 ARM, Landini REX New Style, McCormick X7.4 ja X7.6 portaattomalla VT-Drive -vaihteistolla. McCormick X8-sarjan suurin malli on merkin ensimmäinen yli 300-hevosvoimainen traktori.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Pääjohtaja Valerio Morra kertoi investointien tutkimukseen ja tuotekehitykseen jatkuvan rajoituksitta. ”Prosessien, tuote- ja myyntitoimintojen konsolidointi on välttämätöntä itsellemme asettamiemme kasvutavoitteiden saavuttamiseksi.” (Profi)