Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Kilpailu GE:n kaasumoottoriyksiköstä loppusuoralla

Huutokaupassa General Electricin kaasumoottoriyksiköstä eli Jenbacher- ja Waukesha-valmistuksesta on myyjän mukaan edistytty. Sen markkina-arvo on noin 3,5 miljardia US-dollaria, noin 3,2 miljardia euroa.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

GE tarvitsee kipeästi rahaa. Se veikkasi väärin ostaessaan ranskalaisen Alstomin fossiilisiin polttoaineisiin perustuvan kaasu- ja höyryvoimalaitostuotannon yrityksen historian suurimmalla, yli 10 miljardin euron kaupalla. Sähkön tarjonnan pysyessä kysyntää korkeammalla uusia voimaloita ei juuri rakenneta. Tämän seurauksena GE:n tulos romahti ja pörssiarvo laski voimakkaasti. Viime vuoden lopulla se kertoi irtisanovansa kaikkiaan 12 000 työntekijää.

Seuraavalle tarjouskierrokselle ovat myyjän mukaan päässeet Cummins, Kohler ja pääomasijoittajaryhmä KKR & Co - B&C Industrieholding. GE:n mukaan kaasumoottoriyksikön kauppasopimuksesta saatetaan kertoa heinä-elokuussa.

Wärtsilä teki oman tarjouksensa toukokuun lopussa. Sen talousjohtaja Marco Wirén on Bloomberg-uutistoimiston mukaan todennut Wärtsilän olevan edelleen kiinnostunut GE:n hajautetun energiantuotannon teknologiasta.

”Jenbacher on pienten kaasumoottoreiden ja kompressoreiden valmistaja ja se on menestynyt hyvin juuri siinä segmentissä, joka on meidän kokoluokkamme alapuolella.”

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Jenbacherin ja Waukeshan moottorivalmistus kattaa teholuokat 100 kW–10 MW.