Lisää tuotantokapasiteettia kivenmurskainvalmistukseen - Metso Minerals vastaa markkinoiden kysyntään

Kivenmurskauskoneiden maailman ykköspaikkaa hallussaan pitävä Metso Minerals Oy on uudistanut tuotantoaan Tampereella. Uudistettu kokoonpanolinja Speedline 2 on käynnistynyt.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Metso Minerals ja sen edeltäjä Lokomo ovat valmistaneet jo lähes sata vuotta kivenmurskaimia Tampereella. Nykyisin tuotannon tärkeä osa ovat tela-alustaiset murskaimet, eli Lokotrackit. Niitä on valmistunut jo reilusti yli 7 000 yksikköä. Metso Minerals työllistää kivenmurskainten valmistuksessa Tampereella 700 henkeä ja vuoden 2018 jälkeen jopa 800 henkeä.

Nyt Tampereen tehtailla valmistettavien, pienempien ja urakoitsijakäyttöön tarkoitettujen mallien kokoonpano on uudistettu. Aikaisempi linjakokoonpano on uudistettu ja tuotanto pystyy nyt vastaamaan nopeammin saapuneisiin tilauksiin. Maksimi vuosituotanto nousee 400 yksikön määrästä 600 yksikköön. Tehokkuutta on nostettu tuotantolinjan yhteyteen sijoitetuilla osakokoonpanosoluilla. Tämä vähentää muun muassa komponenttien siirtoihin tarvittavaa aikaa ja varastointitilaa. Samalla on linjan liikesykli on lyhentynyt kuuteen tuntiin, aiemmasta kahdeksasta.