Video: Tulevaisuus on energiapuun näkymien kannalta valoisa, mutta kustannustaso on noussut voimakkaasti – koneammattilaisia painaa ajan epävarmuus

TMK:n toimitusjohtaja Tenho Koponen kehottaa koneammattilaisia pitämään itsensä hereillä epävarmoina aikoina. Koneviesti haastatteli Koposta Maxpossa 2022.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

TMK Energiakoura Oy:n yrittäjä ja toimitusjohtaja Tenho Koponen arvelee, että koneasiakkaita väistämättä painaa ajan epävarmuus. Tulevaisuus on energiapuun näkymien kannalta valoisa, mutta kustannustaso on noussut voimakkaasti. ”Polttoaineiden hinnannousut on vaikea viedä hintoihin”, Koponen toteaa.

Koposen mukaan korona iski TMK:hon todella kovaa keväällä 2020, mutta vuosi 2021 oli parempi, kunnes Ukrainan kriisi alkoi. Koposen mukaan kustannustason nousu ja komponenttien saatavuusongelmat vaikeuttivat tilannetta nopeasti. ”On mietittävä miten tämä saadaan vietyä hintoihin niin, että edelleen ollaan kilpailukykyisiä ja markkinassa vahvoja,” Koponen analysoi.

Koponen sanoo rauhoittelevansa asiakkaita, jotta elämä jatkuu. Samalla TMK pyrkii pitämään toimintansa vakaana. ”Tässä tilanteessa ei haluta ottaa ylisuuria riskejä.”

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Koponen kehottaa koneammattilaisia miettimään omaan tekemistään tarkasti ja investoimaan sopivasti tulevaan. ”Ne, jotka voivat tämän tyyppisestä kriisistä selvitä, tulevat vahvempana takaisin. Koneurakoitsijoissa on paljon niitä, jotka tekevät toimintaa rakkaudesta lajiin, jolloin kustannusrakenne ei aina ole kohdallaan. Koulutukseen kannattaa panostaa ja pitää itsensä hereillä, sekä jutella alan ammattilaisten kanssa, jotta ei ajatus lähde pyörimään kehää,” Koponen analysoi.