Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Uusi Renault Trucks T

Alle kolme vuotta sitten julkaistua Renault Trucks T-sarjan kuorma-autoa uudistetaan jo nyt merkittävästi. Vuoden 2016 versioon on tehty parannuksia alustaan ja voimansiirtolinjaan, joiden ansiosta polttoaineenkulutus pienenee jopa 2 prosenttia. Hyötykuormaa tulee kuitenkin 114 kg lisää.
Volvo/Renault oli yksi lainvastaiseen rekkakartelliin osallistuneista valmistajista.
Volvo/Renault oli yksi lainvastaiseen rekkakartelliin osallistuneista valmistajista. Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Renault Trucksin historiassa alkoi uusi aikakausi, kun koko mallisto uudistui vuonna 2013. Vuonna 2015 T-sarja äänestettiin International Truck of the Year 2015 -voittajaksi ja vakiinnutti nopeasti paikkansa asiakkaiden keskuudessa.

– Asiakaspalautteen perusteella T-malli on yllättänyt varsinkin polttoaineenkulutuksen ja laadukkaan ajokokemuksen osalta, kertoo Renault Trucksin kaukokuljetusmalliston johtaja Sophie Rivière.

– Olemme tehneet töitä kolmella saralla, jotta kuorma-auto olisi entistäkin kustannustehokkaampi: polttoaineenkulutusta on pienennetty parantamalla aerodynamiikkaa, hyötykuormaa on saatu lisää keventämällä painoa ja GPS-tekniikkaa hyödyntävä ennakoiva vakionopeudensäädin kannustaa ajamaan taloudellisesti, Rivière kertoo.

Renault Trucksin Optifuel Lab 2 -konseptiautolla hiljattain tehdyllä tutkimustyöllä on ollut merkittävä rooli aerodynamiikan parantamisessa. Tämä on johtanut muun muassa siihen, että T 2016 -malliin saa lisävarusteena puskurin alle integroitavan spoilerin.