John Deere peruu osallistumisensa Agritechnicaan

John Deere ilmoitti eilen peruvansa osallistumisensa Agritechnica 2021 -näyttelyyn. Pahimmillaan ilmoitus on kuolinisku koko tapahtumalle, mutta näyttelyjärjestäjä ehti kuitenkin jo ilmoittamaan, että 90 % tulevan syksyn osastopaikoista on jo varattuna.
John Deere on panostanut perinteisesti ja näyttävästi Agritechnican näyttelyosastoonsa, tässä tunnelmia vuoden 2019 näyttelystä.
John Deere on panostanut perinteisesti ja näyttävästi Agritechnican näyttelyosastoonsa, tässä tunnelmia vuoden 2019 näyttelystä. Kuva: Tapio Vesterinen
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yhtiö kertoi osallistumisensa perumisesta pääkonttorilta lähetetyssä lehdistötiedotteessa, päätös tehtiin kertoman mukaan vakavan harkinnan jälkeen, johon osallistuivat myös valikoidut saksalaiset jälleenmyyjät. John Deere kertoo perumisen syyksi sen, että koronatilanteen ja epäselvien tulevaisuudennäkymien vuoksi kaikkien osallistujien turvallisuutta ei voida taata riittävän hyvin. Samalla John Deere kertoi vetäytyvänsä kaikista muistakin vuonna 2021 järjestettävistä kansainvälisistä tapahtumista. Perinteisten näyttelyosastojen sijaan yhtiö kertoo panostavansa uudentyyppiseen markkinointiin, jossa yhdistyvät perinteiset ja digitaaliset keinot viestiä uutuustuotteista asiakkaille.

John Deereltä viestitään, että yhtiö on pahoillaan ratkaisustaan, ja että se aikoo osallistua ja tukea tulevaisuuden maatalousalan näyttelyitä maailmantilanteen rauhoituttua. "Odotamme näyttelykentässä merkittäviä muutoksia koronaviruksesta ja digitalisaatiosta johtuen", kertoo John Deeren aluemarkkinointijohtaja Andreas Jess yhtiön tiedotteessa. "Lähitulevaisuudessa toivottaisimme mielellämme tervetulleeksi uudenlaisen näyttelyiden aikataulun, joka purkaisi vakiintuneita käytäntöjä ja aikatauluja ja vapauttaisi näyttelyiden järjestelyitä Euroopassa. haluamme kuitenkin tukea edelleen niitä jälleenmyyjiämme, jotka haluavat osallistua paikallisiin tapahtumiin ja näyttelyihin, kunhan niin asiakkaidemme kuin työntekijöidemmekin turvallisuus voidaan taata", hän jatkaa.

Agritechnica 2021 -näyttelyn näytteilleasettajiksi ovat edelleen ilmoittautuneet esimerkiksi Agco, Amazone, Claas, Horsch, Kverneland, Kuhn, SDF ja Väderstad.