Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Video: Urakoitsijat Maxpossa luottavaisin ajatuksin kustannuspaineesta huolimatta – osassa Volvon koneista toimitusajat ensi vuoden puolella

Koneviesti haastatteli Volvo CE Finlandin jälkimarkkinointijohtaja Jenni Lampista Maxpo näyttelyssä 2022.
hyvinkää

Volvo CE Finlandin jälkimarkkinointijohtaja Jenni Lampinen näkee konemarkkinan trendeissä, että ympäristö on kuuma sana tällä hetkellä sähkökoneiden mukanaan tuoman murroksen myötä. ”Turvallisuus tuo myös omat muutoksensa sekä koneen käytössä, että koneen ympärillä operoitaessa”, Lampinen paaluttaa.

Ukrainan kriisistä huolimatta koneammattilaiset ovat olleet Lampisen mielestä aika luottavaisin ajatuksin liikkeellä. Päätöksiä toki mietitään tavallista tarkemmin. ”Koneiden toimitusajat ovat pidentyneet komponenttipulan vuoksi, mutta varaosapuolella ei ole juurikaan havaittu toimitusongelmia”, Lampinen analysoi.

”Urakoitsijat toistaiseksi voivat ihan hyvin ja voivat toimia kohtuullisen normaalisti”; hän jatkaa. Osassa koneista on Lampisen mukaan pitkiäkin toimitusaikoja, aina ensi vuoteen saakka.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Lampinen näkee polttoainekustannusten nousun aiheuttaman huolen käyttäjien keskuudessa, ja neuvoo olemaan Volvoon yhteydessä koulutuksen ja ohjelmoinnin keinoin polttoainekulujen säästämiseksi.

Uusien koneiden toimitus venyy, mikä saa aikaan sen, että vanha kone joudutaan pitämään töissä pitemmän aikaa. Lampisen mukaan Volvo pystyy isona toimijana takaamaan varaosien toimituksessa tietyn luotettavuuden.