Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Sovellus ohjaa turvallisempaan ajamiseen

Vakuutusyhtiö LähiTapiola on julkaissut Apukuski-sovelluksen, joka seuraa kuljettajan ajotapaa. Paikkatietoon perustuva sovellus tallentaa ajomatkat, pisteyttää ne ja antaa myös palautetta kuljettajalle.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Mobiilipohjainen sovellus tunnistaa, milloin matka aloitetaan ja lopetetaan. Matkan päätyttyä kuljettaja näkee ajoreitin kartalta sekä saamansa pisteet. Pistemäärään vaikuttavat ennakoiva ajotapa, ajonopeus ja keskittymistä häiritsevä matkapuhelimen käyttö.

Lisäpisteitä saa, kun välttää rajuja kiihdytyksiä ja jarrutuksia, pitää ajonopeuden maltillisena ja välttää puhelimen käyttöä ajon aikana. Lisämittareina ovat yhtäjaksoinen ajoaika, jolloin järkevästi toteutetut lepotauot kartuttavat pistesaalista sekä vuorokaudenaika, jolloin ruuhka-aikojen välttäminen parantaa arvosanaa. Sovelluksella voi myös tarkastella ajohistoriaa ja seurata pisteiden kehittymistä.

LähiTapiola ja sovelluksen tuottaja, brittiläinen ohjelmistotalo Floow keräävät sovelluksen kautta kertyneet ajotiedot. Kertyneen tiedon perusteella selvitetään ajonopeuden, ajan, paikan ja liikenneympäristön vaikutuksia riskeihin. Käyttäjän tietoja ei luovuteta ulkopuolelle eikä tilastoitavia tietoja henkilöidä yksittäiseen ihmiseen.

Sovelluksella halutaan kannustaa autoilijoita seuraamaan ja parantamaan omaa ajotapaansa.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

"Apukuski-sovellus on hyvä esimerkki nykytekniikan mahdollisuuksista, joilla asiakkaamme saavat uudenlaisia kokemuksia", sanoo LähiTapiola Vahinkovakuutuksen toimitusjohtaja Jari Sundström, joka johtaa LähiTapiolan digitalisaatio-hanketta.

Apukuski-sovellus on ladattavissa Googlen Play-kaupasta jo nyt ja App Storesta maanantaina 7.3.