Suomen 1000. Lely-lypsyrobotti aloitti lypsynsä Maaningalla

Suomen 1000. toiminnassa oleva Lely-lypsyrobotti on aloittanut lypsynsä tiistaina 1. lokakuuta Mika ja Hanna Mielosen Usvalan tilalla Kuopion Maaningalla. Robottilypsy on kasvattanut lypsymuotona suosiotaan siitä lähtien, kun NHK toi merkin ensimmäiset lypsyrobotit Suomeen vuonna 2001.
Suomen 1000. Lely Astronaut -lypsyrobotti aloitti lypsynsä Kuopion Maaningalla tiistaina 1.10. Kuvassa Simo Jokinen NHK:lta (vas.) ja Hanna ja Mika Mielonen Usvalan tilalta.
Suomen 1000. Lely Astronaut -lypsyrobotti aloitti lypsynsä Kuopion Maaningalla tiistaina 1.10. Kuvassa Simo Jokinen NHK:lta (vas.) ja Hanna ja Mika Mielonen Usvalan tilalta. Kuva: Valmistaja
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Nykyään uusista maassamme käyttöönotettavista lypsyjärjestelmistä valtaosa on robotteja. Robottilypsyllä maatilat tavoittelevat paitsi parempaa kannattavuutta ja eläinten hyvinvointia myös fyysisen työn keventämistä ja joustavuutta työaikoihin. Usvalan tilalle robottilypsyyn siirtyminen tarkoittaa uuden aikakauden alkua, kun asemalypsy säännöllisine lypsyaikoineen jää historiaan. ”Toivomme lypsyrobotin keventävän työtaakkaamme, koska asemalypsy on todella raskasta ihan fyysisestikin”, tilan isäntä Mika Mielonen kertoo.

Tuhannes Suomessa toiminnassa oleva Lely-lypsyrobotti on malliltaan Astronaut A5. Huhtikuussa 2018 markkinoille tullut robotti on saanut tiloilla hyvän vastaanoton. ”Tehtävämme on auttaa maidontuottajia parantamaan tilojensa kannattavuuden lisäksi myös heidän omaansa sekä eläintensä hyvinvointia”, toimitusjohtaja Oskari Korhonen NHK:lta toteaa.

Lely on vakiinnuttanut asemansa Suomen suositumpana lypsyrobottimerkkinä. Maailmanlaajuisesti merkin lypsyrobotteja on käytössä yli 35 000 kappaletta. Lely-lypsyrobottien suosio ja laaja verkosto mahdollistavat asiakkaille kattavat huolto- ja neuvontapalvelut ympäri Suomen.