Case Versum on uusi traktorimallisto Luxxumin ja Maxxumin väliin

Case esitteli Sima-näyttelyssä Ranskassa uuden traktorimalliston, joka laajentaa portaattomalla voimansiirrolla varustettujen traktoreiden tarjontaa aiempaa pienempiin teholuokkiin. Uusi Versum-mallisto sijoittuu Luxxum- ja Maxxum-mallistojen väliin.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Versum on tarjolla vain portaattomalla voimansiirrolla varustettuna, huippunopeus on aina 40 km/h. Versum-mallistoon kuuluu neljä mallia, jotka ovat Versum 100 CVXDrive, Versum 110 CVXDrive, Versum 120 CVXDrive ja Versum 130 CVXDrive. Mallinumerot ilmaisevat nimellistehon 2 200 moottorin kierroksella.

Versumin moottorina on aina 4,5-litrainen FPT:n tason 5 päästömääräykset täyttävä nelosmoottori. Päästöjen puhdistustekniikka on valmistajan mukaan huoltovapaa Hi-eSCR2-järjestelmä.

Vaihteistona on CNH-konsernin portaaton voimansiirto, joissa on kaksi mekaanista, mutta huomaamattomasti kaksoiskytkimillä vaihtuvaa aluevaihdetta. Vaihteiston ominaisuuksiin kuuluu muun muassa pitoavustin, jonka avulla traktori voidaan pysäyttää mäkeen tai risteykseen jarrupoljinta painamatta. Vaihteiston automatiikka laskee aina mahdollisuuden tullen moottorin kierroslukua, mikä säästää polttoainetta.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Hydrauliikka perustuu 110 l/min tuottavaan kuormantuntevaan pumppuun, venttiilit ovat valinnan mukaan joko mekaanisia tai sähköhallittuja. Tehdasvarusteena on saatavilla myös etunostolaite ja 1 000 k/min etuvoimanotto. Takavoimanoton nopeudet ovat vakiona 540/540E ja 1 000 k/min ja lisävarusteena 540E/1 000 ja 1 000 E k/min. Myös ajovoimanotto on saatavilla.

Ohjaamo on muista malleista tuttu nelipilariohjaamo ja vakiona traktorissa tulee mm. Maxxumista tuttu Multicontroller-kyynärnoja.