Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Fendt edelleen myydyin traktorimerkki Saksassa

Saksan uusien traktorien rekisteröinnit edelliseltä vuodelta osoittavat, että valmistajien keskinäiset myyntiosuudet ovat pysyneet lähes ennallaan. Ykkössija säilyi edelleen Fendtillä.
Kuva: Valmistaja/ Andreas Mohr

Korona-epidemia ei vaikuttanut merkittävästi traktorimyyntiin Saksassa viime vuonna. Traktorimyynti jatkui jopa aikaisempaa vahvempana. Vuonna 2019 rekisteröitiin traktoreita 28,997 kappaletta, ja vuonna 2020 rekisteröintejä oli 3,058 kappaletta enemmän. Kokonaismäärä oli siis 32 037.

Fendt säilytti edelleen markkinajohtajan aseman kotimarkkinoillaan Saksassa. Fendt jopa paransi markkinaosuuttaan pari prosenttiyksikköä.

Traktorirekisteröintien kokonaismäärästä Fendt sai 21,3 prosentin osuuden. Toisena oli John Deere 18,4 %:n osuudella. Deutz-Fahrilla oli 8,3 ja Case IH/Steyrilla oli 7 %:n osuus.

Kun rekisteröinneistä rajataan pois pienimmät traktorit, on Fendtin osuus suurempi. Se oli 27,2 % vähintään 51 hv traktoreissa. Tässä kokoluokassakin merkkien järjestys on sama, eli John Deere on seuraavana 17,9 % osuudella ja sitten Deutz-Fahr ja Case IH/Steyr, joilla kummallakin oli noin 10 % osuus.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Vuosi 2020 on ollut todella poikkeuksellinen sekä valmistuksen että myynnin käytännön toimintojen kannalta. Maailmanlaajuinen pandemia vaikutti monen valmistajan tuotantoon voimakkaasti ensimmäisen vuosipuoliskon aikana, jolloin komponenttien toimitusongelmien vuoksi jouduttiin lopettamaan traktorituotanto muun muassa Fendtin Marktoberdorfin tehtaalla viideksi viikoksi.