Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

MAN TGE saa moottoripäivityksen – kulutusta ja päästöjä alemmaksi

Ensi vuoden alussa täytyy N1-luokaan rekisteröityjen ja alle 3,5 tonnin painoluokan pakettiautot varustaa Euro 6d-päästöstandardin mukaisella moottorilla. Myös MAN TGE saa teknisen päivityksen.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Yhä kiristyvät päästömääräykset ohjaavat nyt voimakkaasti moottorien kehitystyötä. Seuraava askel on Euro 6d-päästöstandrdi, jossa määräävä tekijä Euro 6d temp standardiin verrattuna on sallittu ylitystekijä, ei päästöarvo. Ylitystekijän arvo on asetettu todellisessa ajossa tapahtuvaan mittaukseen ja sen muutosarvoihin (RDE = Real Driving Emission). Arvo ilmaisee kuinka paljon typpioksidin (NOx) lainmukainen määritelty raja-arvo saa ylittyä testipenkissä tehdyn WLTP-testin ja todellisen ajon välillä. Aiempaan verrattuna ylitystekijä on alennettu 2,1:stä 1,43:een.

MAN TGE enintään 3,5 tonnin pakettiautoihin tulee tämän myötä moottoripäivitys. Siinä on aiempaa lähemmäksi moottoria sijoitettu uusi pakokaasujen puhdistusjärjestelmä, uusi moottoriohjain, suurempi AdBlue-säiliö (30 litraa) sekä uusi pakokaasujärjestelmä.

Euro 6d –moottorien uusi SCR-järjestelmä sisältää nyt kaksoisannostuksen, jonka ansiosta CO2-päästöjen aleneminen on mahdollista. Järjestelmässä on toinen SCR-katalysaattori sekä kaksoisannostus. Kaksoisannostusteknologiassa AdBlue syötetään kahteen peräkkäiseen katalysaattoriin. Yksi katalysaattoreista sijaitsee lähellä moottoria, ja joka on pakokaasun puhdistusmoduuli – toinen katalysaattori sijaitsee kauempana moottorista auton alla. Tämä konsepti takaa typpioksidin tehokkaan vähentämisen sekä korkeissa että matalissa lämpötiloissa.

Uudet Euro 6d –moottorit ovat nyt standardina kaikissa MAN TGE -malleissa. Kaikkien moottoreiden vähennys on noin 9 –10 prosenttia. Todellisina lukuina esimerkiksi L3H3-pakettiauto (normaali akseliväli, korkea katto), jonka moottorin teho on 103 kW, tuotti aikaisemmin WLTP-testin mukaisesti CO2-päästöjä 253 g/km (9,7l/100km) ja nyt lukemat ovat 230 g/km (8,8l/100 km).