Siirry pääsisältöönSiirry hakuun
Siirry sivupalkkiinSiirry alaosaan

Fendt haastaa John Deereä traktoririntamalla USA:ssa

Kuva: Valmistaja

AGCO on panostanut viimeisen 15 vuoden aikana suuria rahasummia parantaakseen kilpailuasemaa Pohjois-Amerikan markkinoilla. Yhtymän pitkän aikavälin strategiana näyttää olevan Fendt-merkin aseman vahvistaminen USA:ssa. Tähän liittyy muun muassa se, että AGCO on kaksinkertaistanut Fendtin jälleenmyyjien määrän.

Amerikkalaiset konealan mediat ovat tulkinneet AGCO:n toimet pyrkimyksenä päästä ottamaan isompi osuus suurten traktoreiden markkinoista, joka tähän saakka on ollut vahvasti John Deeren hallussa. Nyt John Deeren kerrotaan käynnistäneen vastatoimia Fendtin muodostaman uhan torjumiseksi.

Sikäläisessä maatalouskonealan mediassa Ag Equipment Intelligencessä julkaistussa artikkelissa kerrottiin, että JD on tarjonnut erityistä hyvitystä jälleenmyyjille niissä tilanteessa, joissa asiakas vaihtaa Fendtistä John Deereen. JD:n puolelta väitettä kommentoitiin toteamalla, että joissain tilanteissa JD maksaa jälleenmyyjilleen kannustimia joidenkin uusien koneiden myynnistä, mutta jälleenmyyjät itsenäisinä yrityksinä päättävät vaihtokoneiden hinnoittelusta täysin itsenäisesti.

Sinänsä kilpailun kiristyminen Pohjois-Amerikan traktorimarkkinoilla ei ole John Deerelle mitään uutta. Jokunen vuosikymmen sitten Kubotan tullessa USA:n markkinoille se alkoi ottamaan osuutta JD:n kompaktien traktoreiden myynnistä ja saavutti lopulta vahvan markkinaosuuden. Amerikkalaislähteiden mukaan Fendt yrittää nyt samaa suurten traktoreiden luokassa.