Koneyritykset satsaavat tuotekehitykseen

Kone- ja laitevalmistajat ovat lähteneet tosissaan etsimään ratkaisuja konetöiden entistä parempaan sujuvuuteen ja tehokkuuteen sekä automaation hyödyntämiseen raskaskonealalla. Torstaina alkavilla FinnMetko-messuilla nähdään uusia konemalleja, sovelluksia ja palveluita sekä vanhojen tuotteiden uusia ominaisuuksia.
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

Suomen suurin konetyöalojen ammattinäyttely FinnMetko 2018 järjestetään 30.8.–1.9. Jämsässä. Näyttelyyn on ilmoittautunut yli 400 näytteilleasettajaa. Yritysten panostukset tutkimukseen ja tuotekehitykseen näkyvät, sillä moni näytteilleasettaja on ennakkoon julkaissut lanseeraavansa näyttelyssä uusia koneita, laitteita tai laitteiden uusia ominaisuuksia.

Tuotekehityksellä on useampia ajureita. Urakointimarkkinat kiristyvät entisestään ja koneiden ja laitteiden tuottavuuden ja tehokkuuden lisäämisellä on suuri merkitys koneyritysten taloudelliseen menestykseen. Automaation, anturitekniikan ja digitalisaation kehittyminen antaa mahdollisuuksia kehittää järjestelmiä, joilla lisätään tehokkuutta ja tarjotaan uusia työkaluja sekä kuljettajien työn kehittämiseen että yritysten johtamisen tueksi.

Myös koneenkuljettajien työturvallisuus ja -mukavuus ovat tuotekehityksen ajureina. Niillä on merkitystä varsinkin, kun konetyöalojen yritykset jatkossa yhä enemmän joutuvat kisaamaan työntekijöistä muiden alojen kanssa. Konetyöaloilla ripeästi kasvanut urakointipalveluiden kysyntä on luonut aloille uusia työpaikkoja ja ajoittain työvoimasta on pulaa. Koneyrittäjien liiton tekemässä tuoreessa kyselyssä puolet vastanneista yrittäjistä kertoi, että heidän yrityksissään työvoimaa on riittävästi, mutta puolet vastaajista ilmoitti, että yrityksessä on ajoittain vajausta työvoimasta. Noin 70 prosenttia yrityksistä kertoi työvoiman löytämisen olevan työlästä.

Samaa viestiä tulee myös kone- ja laitevalmistajilta; työvoiman saanti on vaikeutunut ja osaajille olisi tarjolla työtä. Alan muilla messuilla on jo nähty osastoilla ilmoituksia avoimista työpaikoista, ja samaa lienee odotettavissa FinnMetko 2018 -näyttelyssäkin.

MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY

.